Reijo Telarannan vieraana Eero Junkkaala

Eero Junkkaala tutkii esseekokoelmassaan, mistä on Raamatun ihanat naiset tehty. Reijo Telarannan Kirja-ohjelmassa tavataan tällä kertaa raamattukouluttaja Eero Junkkaala.

Tämä teologian tohtori ja Raamatun arkeologi tutkii esseekokoelmassaan "Ihanat naiset, Esseitä Raamatun naiskuvista", mistä ovat Raamatun naiset tehty.

Esseiden avulla pääsee katsomaan Raamatun kertomuksia naisen näkökulmasta. Raamatun arkeologina Eero Junkkaala tuo lukijalle arkeologisten löytöjen aarteet Raamatun naiskuvan kokoamisessa.

Raamatun naiset ovat hyvin eläviä ja inhimillisiä, joihin on helppo samastua.

- Toivon, että kirjani avaisi sitä, että nämä naiset olivat todellisia ihmisiä, ja hyvin samanlaisia kuin meidän aikamme ihmiset. Raamatun naisten repliikeissä välähtää voimakkaita tunteita: surua, iloa, kaipausta. Kun näitä alkaa mietiskelemään, löytää samanlaisia kosketuskohtia omaan elämäänsä. Tunteissa on kuitenkin jotakin ihan ydintä meidän elämästämme, Junkkaala pohtii.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 226 katselua
  • Ensilähetys: su 7.12.2008, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 64
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi