Kuka Jeesus on?

Jeesus Nasaretilainen on historiallinen henkilö, joka kuoli, heräsi henkiin ja otettiin taivaaseen. Hän eli maan päällä yli 2 000 vuotta sitten nykyisen Israelin alueella. Jeesus Kristus sanoi olevansa tie, totuus ja elämä ja Jumalan poika. Kaikki uskonnot eivät siis johda Raamatun mukaan samaan päämäärään, sisäiseen vapauteen ja Jumalan rakkauden luo. Ainoastaan usko Jeesukseen avaa mahdollisuuden iankaikkiseen yhteyteen hyvän ja oikeudenmukaisen Luojan kanssa. (Joh. 14:6)

Etsitkö elävää Jumalaa?

Ihminen joutui Raamatun mukaan syntiinlankeemuksen vuoksi eroon pyhästä Jumalasta. Jeesuksen sovitustyön eli ristinkuoleman tähden ihmiskunnan väärät teot on kuitenkin sovitettu. Jokainen ihminen, joka katuu syntejään ja kääntyy Jeesuksen puoleen rukouksessa, saa avun ja pelastuksen. (Luuk. 24:44– 47) Usko Kristukseen kantaa myös kuoleman jälkeen ikuiseen elämään, taivaaseen.

Tuntuuko vaikealta rukoilla omin sanoin?

Voit rukoilla, vaikkapa tämän rukouksen sanoin: Jeesus Kristus, kiitos siitä, että Sinun rakkautesi on vetänyt minut luoksesi. Uskon siihen, että olet syntieni sovittaja ja Jumalan Poika. Kiitos, että saan pahat tekoni täysin anteeksi ristin kuolemasi tähden ja saan käydä kohden tulevaisuutta luottavaisella mielellä. Kiitos Kristus, ettet jätä minua koskaan yksin, vaan olet luvannut olla kanssani päivieni loppuun saakka täällä maan päällä. Saan viettää ikuisuuden yhdessä kanssasi Taivaan Isän luona. Isä, kiitos, että rakastat minua ja pidät minusta huolta joka päivä.

Tutki Raamattua

Raamattu on Jumalan rakkauskirje ihmiselle ja sieltä voimme päästä selville Hänen ajatuksistaan ja arvoistaan. Aloita vaikka Luukkaan evankeliumista, joka kertoo selkeästi Jeesuksen elämästä. Tämä Raamatun kirja on kirjoitettu erityisesti ei-juutalaiselle lukijakunnalle. (2. Tim. 3:16-17)

Kerro uskosta läheisillesi

Uskoontulo ei ole Raamatun mukaan yksityisasia. Kerro ystäville ja tuttaville Jumalan teoista ja päätöksestäsi seurata Kristusta elämässäsi. Jumala on kutsunut ihmisiä olemaan Hänen todistajiaan ja ohjaamaan ihmisiä Jumalan luo. Saamme kertoa kaikesta siitä hyvästä, millainen Hän on ja miten Hänen vaikutuksensa on muuttanut elämäämme. (Matt. 28:19, Room. 1:16)

Etsi seurakunta

Uusi testamentti kehottaa hakeutumaan seurakuntaan, jossa ihminen voi kasvaa hengellisesti sekä ihmisenä. Etsi lähiseudultasi seurakunta tai raamattupiiri, jossa saat hyvää raamattuopetusta ja voit kokea yhteyttä toisten uskovien kanssa. Uudessa testamentissa Paavalin kirjeissä on hyödyllistä opetusta siitä, millaisia seurakuntien olisi hyvä olla. (Ef. 1:23)

Katso TV7:n ohjelma-arkistosta hyviä opetusohjelmia

Vahvista uskoasi hyvien kristillisten ohjelmien äärellä. Kristillinen media tarjoaa rohkaisevia ajatuksia arkeen ja lujittaa uskosi perusteita.