Tulossa ohjelma-arkistoon la 1.4. klo 21.45.

Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Minun natsisukuni

Natsien hirmutekoja on käsitelty toisen maailmansodan jälkeen laajasti yleisellä tasolla. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että hirmutekojen tekijät ovat vaienneet tekemisistään omille jälkeläisilleen. Tehtyjen asioiden ympärille on laskeutunut hiljaisuuden muuri, jossa käsittelemättömistä asioista on kasvanut sukupolvia kestäviä ongelmia.

Minun natsisukuni -dokumentti avaa näkökulmia vaikenemisen seurauksiin ja siihen, miksi asioita, joita ei enää koskaan pitänyt tapahtua, tapahtuu edelleen. Asiaa peilaavat kolmen saksalaisen suvun vaiheet, joissa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat yllättävillä tavoilla.
Ajatus dokumentista lähti liikkeelle, kun kuvausryhmä oli lokakuussa 2021 Kiovassa kuvaamassa toista dokumenttia ja osallistui matkan yhteydessä ukrainalaisille pastoreille järjestettyyn konferenssiin.
– Yksi tapahtuman pääpuhujista oli dokumentissakin esiintyvä Jobst Bittner, joka käsitteli natsisukujen historian ylle laskeutunutta hiljaisuuden muuria ja kuinka siitä voi eheytyä. Myös Ukrainassa on ihmisiä joiden isovanhemmat ovat osallistuneet natsihallinnon hirmutekoihin, Hurttimurtin tuottaja Mika Ahonen kertoo.

– Olimme jo aikaisemmin kuvanneet Israelissa holokaustivanhuksen tarinan, ja kun kuuntelimme saksalaisen Jobst Bittnerin puhetta, ymmärsimme yhtäkkiä, että jos jo kuvaamamme vanhuksen tarina yhdistettäisiin natsisukujen jälkeläisten kokemuksiin, meillä olisi kasassa ainutlaatuisen dokumentin ainekset.
Dokumentti käsittelee vihan, sodan ja väkivallan teemoja, eikä sitä suositella alle 12-vuotiaille.

Dokumentit (Kategoria) »

  • 4 katselua
  • Ensilähetys: la 1.4.2023, Taivas TV7
  • Kesto: 45 min
  • Puhutut kielet:
  • englanti
  • Tekstitykset:
  • suomi, ruotsi