Paavo Pivo Roininen - Tahdotko puhdistautua?

Vaikka Paavo menestyi elämässään, oli oma perhe ja vaatetusalan yritys, oli sisällä tyhjyys. Eräänä iltana kaikki muuttui.

Paavo 'Pivo' Roininen syntyi Utajärvellä (1935), Pohjois-Pohjanmaalla perheeseen, johon kuului äidin ja isän lisäksi 10 lasta. Kun Paavo alkaa muistaa, elettiin Utajärvallä sota-aikaa. Kun isä oli joutunut sotaan ja myöhemmin vangiksi, hoiti äiti yksin kotitilaa.

Tuohon aikaan Paavon äiti oli tullut uskoon ja luotti siihen, että kyllä isä vielä palaa kotiin ja niin tapahtui.

Suuren perheen keskeltä oli lähdettävä heti töihin, kun se oli mahdollista. Niinpä Paavokin muutti Utajärveltä Kokkolaan jo 14 -vuotiaana. Töihin hän pääsi juoksupojaksi Lassien pukutehtaalle.

Nyrkkeilyharrastuksen Paavo aloitti vasta 20-vuotiaana. Urallaan hän ehti voittaa 10-maaottelun lisäksi kolme Suomen mestaruutta ja yhden Pohjoismaiden mestaruuden.

Vaikka Paavo menestyi elämässään, oli oma perhe, vaatetusalan yritys ja useita myymälöitä, oli sisällä tyhjyys. Missä minä vietän iäisyyden, kun tämä maallinen elämä päättyy?

Eräänä iltana kaikki muuttui, kun Paavo pani kätensä ristiin ja kysyi, 'Jos sinä Herra olet olemassa niin minäkin haluan seurata sinua'?

  • 1958 katselua
  • Ensilähetys: to 13.5.2021, Taivas TV7
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi