Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Ei vielä täällä

Kuinka ratkaista maahanmuuton haaste? Onko maahanmuutto uhka vai mahdollisuus? Millaisia haasteita maahanmuuttajat kohtaavat, ja mitä pelkoja kantaväestöllä on heitä kohtaan? Saksassa kuvattu dokumentti tarkastelee aihetta eri näkökulmista ja antaa äänen erilaisista taustoista tuleville ihmisille.

Saksalaisessa pikkukaupungissa lähellä Stuttgartia pyörii arkipäiväisen näköinen projekti, joka levittäytyy kahteen rakennukseen rauhallisen kadun varrella. Matalassa kerrostalossa asuu kymmenkunta parikymppistä Afrikasta ja Lähi-idästä Saksaan tullutta miestä. Alakerran toimisto- ja opetustiloissa ovat päivisin asukkaiden saksalaiset ”vanhemmat”, Saatkorn-projektissa työskentelevät aikuiset.

Toinen rakennus on asukkaiden työpaikka, Kornhaus. Siellä toimii pieni pastatehdas sekä lounaskahvila, jossa maahanmuuttajat tutustuvat luontevasti paikallisiin, käyttävät saksan kieltä sekä integroituvat elämään ja työskentelemään uudessa kotimaassaan.

Saatkorn-projektin perustivat kristityt vaikuttajat, joista osa on tuntenut nahoissaan, mitä on tulla afrikkalaisesta muslimimaasta kristillistaustaiseen ja säntilliseen Saksaan ja aloittaa elämä siellä. Vain muutamassa vuodessa pienestä lähtenyt projekti on osoittautunut loistavaksi tavaksi kotouttaa nuoria tulijoita Saksaan.
Ei vielä täällä

Arjen kulisseissa Saatkorn-projektin asukkaat saavat asunnon lisäksi koulutuksen, sosiaalipalvelut ja vanhemmuutta. Ohjaavien aikuisten avulla talossa opitaan sovussa pysymistä eri uskonnoista huolimatta, kulttuurisia koodeja sekä sitä, mikä on sopivaa käytöstä ja mikä ei. Projektia tukee joukko yrittäjiä, jotka saavat asukkaista hyviä harjoittelijoita firmoihinsa – ja varmistavat näin heille tukevampaa tulevaisuutta Saksassa.

Ei vielä täällä -dokumentissa ääneen pääsevät Saksaan muualta tulleet, jotka avaavat kokemuksiaan, sekä Saatkorn-projektissa mukana olevat aikuiset, jotka pohtivat myös maahanmuuton laajempaa kuvaa ja sitä, mistä Euroopan maita haastavan ilmiön erilaiset tekijät kumpuavat. He ovat nähneet, että usein vaikeista lähtökohdistakin pystytään rakentamaan uutta oikein keinoin.

Dokumentit (Kategoria) »

  • 576 katselua
  • Ensilähetys: la 10.2.2024, Taivas TV7
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • englanti
  • Tekstitykset:
  • suomi