Metsillä on suuri yhteiskunnallinen merkitys Israelille. Metsiä istuttamalla estetään muun muassa aavikoitumista. Puun istuttaminen Israeliin on konkreettinen teko, jolla voit siunata Israelin maata.

TV7:llä on yhteistyöprojektit Keren Kajemet ry:n kanssa. Lahjoitetut varat lähetetään lyhentämättömänä metsien istutustyöhön Israelissa.

Yhden puun hinta on 10 euroa. Kun maksu näkyy tilillä, lähetämme puunistutusdiplomin maksajan osoitteeseen. Osoitetiedot voi ilmoittaa alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä TV7 Keskukseen (tv7@tv7.fi tai 09 756 2510).

Shnat Shmita, levon vuosi

Juutalainen uusi vuosi alkaa syyskuun 6. päivänä 2021. Tämä uusi vuosi on poikkeuksellinen verrattuna viime vuoteen. Tämä vuosi on Shnat Shmita. Se tarkoittaa maan levon vuotta.

Ohje jättää maa kesannolle ja antaa sen levätä perustuu Toiseen Mooseksen kirjaan (Exodus) lukuun 23: 10–11: ”Kuutena vuotena viljele maatasi ja korjaa sen sato, mutta joka seitsemäs vuosi anna sen levätä ja olla kesannolla. Kansasi köyhät saavat siitä silloin ravintoa, ja sen, mikä heiltä jää, voivat villieläimet syödä. Tee samoin viinitarhoillesi ja oliivipuillesi.”

Vaikka tuleva vuosi Israelissa on Shnat Shmita, voit silti muistaa sukulaisiasi ja ystäviäsi ostamalla heille puun. Puut istutetaan Shmita -vuoden jälkeen. Siitä huolimatta, että uusia puita ei istuteta (aikavälillä 6.9.2021-6.9.2022), metsien hoito Israelissa jatkuu normaalisti. Myös puiden siementen keruu ja idätys seuraavaa vuotta varten on sallittu.

Istuta omat puusi

Yhden puun hinta on 10 €
Saaja: Ristin Tuki ry (Ristin Tuki ry välittää summan lyhentämättömänä eteenpäin)
Tili: FI49 1112 3000 357662
Viite: 8727

Näytä yhteystietolomake

Yhteystiedot diplomia varten

Diplomit lähetetään maksutta yhteen osoitteeseen. Jos haluat, että lähetämme useampaan osoitteeseen, niin veloitamme erikseen postimaksun (5,95€/lähetys).
    Jos nimiä on useita, toivotko nimet samaan diplomiin, vai erikseen    Suojattu reCAPTCHA-palvelun avulla. Googlen tietosuojaa ja ehtoja sovelletaan.

    TV7:n tukijoiden lahjoituksilla on Nasaretin eteläpuolelle Kedumin vuorelle istutettu TV7-kanavan nimeä kantava metsä ja myös Taaborin vuorelle on istutettu metsä.