TV7:ää voit katsoa missä ja milloin vain

Taivas TV7 näkyy kaapeliverkossa peruskanavien joukossa ilman erillistä veloitusta ja myös Internetissä. Antennitalouksissakin on monia tapoja saada TV7 näkymään. Alla olevassa ohjeessa on kuvakkeilla merkitty kaapeliverkkoon, antenniverkkoon sekä internetiin sopivat vaihtoehdot. Etsi niistä itsellesi sopivin!

Kaapeli

Sopii kaapeliverkko-talouksiin

Antenni

Sopii antenniverkko-talouksiin

Netti

Toimii pelkän internet-yhteyden avulla

Elisa Kanava 68 (HD-lähetys*)
DNA Kanava 42 (HD-lähetys*)
Telia Kanava 45 (Himlen TV7 kanava 46)
JNT Kanava 65 (Himlen TV7 kanava 940)
MPY Kanava 65
BLC Kanava 65

*HD-lähetyksen katsomista varten vastaanottimessa (televisio tai digiboksi) on oltava HD-viritin. Mikäli kaapeliverkon televisiossasi näkyvät HD-kanavat kanavapaikalta 1 alkaen, myös Taivas TV7 HD-lähetyksen katsominen onnistuu mutta voi vaatia uudelleenvirityksen.

Antennitalouksissa (laajakaista-tv)

Myös antennitalouksissa asuvien on helppo saada TV7-kanava televisioonsa maksuttoman TV7 Smart-tv -sovelluksen avulla tai erillisellä Taivasboksilla. TV7 on mukana myös eri operaattorien tarjoamissa kanavapaketeissa kuten Elisa Viihde tai Telia TV. Lisäksi kanavan voi saada näkyviin yhdistämällä tv:seen puhelin, tietokone tai tabletti Apple tv:n tai Chromecastin avulla. Alla tarkempia tietoja eri vaihtoehdoista.

TV7 Smart-tv -sovellus on saatavilla Android (5.1 ja uudemmat)- ja LG-älytelevisioihin (WebOS 3.x ja uudemmat). TV7 sovelluksen voi ladata maksuttomasti tv:n sovelluskaupasta.

Sovelluksen kautta on mahdollista katsoa suorana netti-tv lähetystä, selata Arkista löytyviä ohjelmia ja tv-opasta sekä etsiä ohjelmia Arkista. Lisäksi ohjelmia ja sarjoja voi lisätä suosikkeihin.

Näiden ominaisuuksien johdosta TV7 Smart-tv sovellus on myös oiva lisä kaapeliverkon kautta kanavaa katsoville. Sovelluksen voi saada myös vanhempaan televisioon hankkimalla erillisen Android-TV boksin. Kysy lisää älytelevisioista ja Android-TV bokseista kodintekniikkakauppiaaltasi.

smart-tv sovellus

Tilaa Taivasboksi osoitteessa: taivasboksi.fi/tilaus. Kytke Taivasboksi internetiin ja televisioon. Käynnistä laite ja TV7 näkyy televisiosi HDMI-kanavalla. Taivasboksin avulla voit katsoa TV7:ää vaikka tv:ssäsi ei olisi muita tv-liittymiä.

Taivasboksin käyttöohje videolla.

Hinta: 7 eur/kk + aloitusmaksu 70 eur + toim.kulut

Taivasboksin käyttöön saat helposti apua soittamalla p. 09 315 446 77 tai sähköpostilla taivasboksi(at)taivasboksi.fi. Pääkaupunkiseudulla, Kanta-Hämeessä ja Hyvinkäällä saat asennuksen ja apua myös paikan päälle 70 eur lisähintaan.

Taivasboksi on Raspberry Pi -pientietokone, jonka Suomen Taivasboksi on asentanut helppokäyttöiseksi TV7-kanavien katselulaitteeksi. Raspberry Pi on Raspberry Pi Foundationin tuotemerkki.

Lisätietoja saat Suomen Taivasboksilta.

taivasboksi

Osta operaattoriltasi IPTV-palvelu, esimerkiksi Elisa Viihde, Telia TV tai Maxivision sekä niihin kuuluva boksi. Lisätietoja paketeista saat operaatoreilta.

Elisa Viihde Kanava 533 tai 33
Maxivision TV7 tilattavissa yksittäisenä kanavana
DNA Viihde Kanava 42
Telia TV TV7 (kanava 45) ja Himlen TV7 (kanava 46)
JNT IPTV small -paketti Himlen TV7 kanava 240 ja Taivas TV7 241
Ålcom Kristna paketet Himlen TV7 kanava 240.
viihdepaketti

Yhdistä tietokone, tabletti tai älypuhelin televisioon Chromecastin tai Apple TV:n avulla. Molemmat laitteet yhdistetään television hdmi-liitäntään ja ne vaativat toimiakseen internetyhteyden.

Chromecast on näistä yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto. Sen avulla yhteensopivan päätelaitteen sisältöä voidaan langattomasti jakaa televisioruudulle. Chromecastia voit käyttää sekä tietokoneella että Android-mobiililaitteilla niin, että avaat TV7:n nettisivut Chrome-selaimella. Huomaathan, että tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä IOS-laitteilla (iPhone, iPad).

Applen laitteilla vastaava tekniikka on AirPlay, joka toimii Apple TV -laitteen kautta. Apple TV:hen voidaan Chromecastin tavoin lähettää sisältöä langattomasti muilta Applen päätelaitteilta Safari-selaimella TV7:n nettisivujen tai Taivas TV7 -sovelluksen kautta.

Lisäksi Apple TV:lle (4. sukupolvi ja uudemmat) on saatavilla Taivas TV7 ja Himlen TV7 -sovellukset, joiden kautta ohjelmien katselu on helpointa.

chromecast

Puhelin, tabletti tai tietokone

Apple- ja Android -mobiililaitteisiin on ladattavissa TV7-applikaatiot App Storesta (Apple, iOS) tai Google Play Kaupasta (Android).

Voit myös yhdistää tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin televisioosi ja katsoa TV7:ää Internetissä tv-vastaanottimelta.

Kytke tietokone, tabletti tai älypuhelin televisioon kaapelilla ja katso TV7:ää internetissä osoitteessa www.tv7.fi. ­­­Televisiossa tulee olla HDMI-liitäntämahdollisuus. Mobiililaitteiden tapauksessa sekä laitteen että television tulee tukea MHL-standardia. Kaapeleita ja lisätietoja laitteittesi yhteensopivuudesta saat kodinelektroniikkaliikkeistä.

Uudet älytelevisiot voivat näyttää langattomasti saman laitevalmistajan muiden laitteiden kuten puhelimen ja tabletin kuvaa ilman lisälaitteita. (Esim. Samsung ja LG Smart TV.)

Yhdistä mobiililaite televisioon ja katsele TV7:ää esimerkiksi Taivas TV7:n Android-sovelluksen kautta. Joidenkin uusien älytelevisioiden tapauksessa TV7:n katselu onnistuu myös nettisivujen kautta suoraan älytelevision internetselaimella.

alylaite