TV7:llä on tarjolla monta mielenkiintoista vapaaehtoistyötä. Palvelemalla esimerkiksi kääntäjänä tai lehdenjakajana olet rakentamassa Jumalan valtakuntaa ja viet evankeliumia eteenpäin.

TV7 Uutiset on evankelioiva lehti, jossa on sykähdyttäviä elämäntarinoita, kertomuksia Jumalan ihmeistä sekä artikkeleita ajankohtaisista aiheista. Lehdessä myös esitellään TV7:n ohjelmia, jotka kiinnostavat myös niitä, joille usko Jumalaan on vieraampi asia.

Lehteä jakaa 300 vapaaehtoista lehdenjakajaa ympäri Suomen. Neljä kertaa vuodessa jaetaan jokaisella kerralla 140 000 - 160 000 lehteä. Tavoitteemme on se, että lehti jaettaisiin ainakin kerran jokaiseen suomalaiseen kotiin, jotta evankeliumin sanoma ja kristillisen tv-kanavan ohjelmat saavuttaisivat mahdollisimman monta.

Haluatko jakaa lehteä omalla kotiseudullasi? Voit tilata sitä sadan lehden nipuissa oman paikkakuntasi Matkahuollon jakelupisteeseen.

Lehtiä jaetaan suoraan postilaatikoihin, mutta jos postilaatikossa on teksti, jossa lukee ”Ei ilmaisjakelulehtiä”, kunnioitamme asukkaan toivetta ja jätämme lehden jakamatta. TV7 Uutisia voi jakaa myös lehtitelineen avulla, joka pystytetään esimerkiksi läheiselle huoltoasemalle tai lähikauppaan. Tällöin vapaaehtoisen lehdenjakajan tehtävä on varmistaa, että telineessä on lehtiä. Yksi mahdollisuus on kustantaa lehden jakelu jakeluyhtiön kautta tietylle alueelle.

Jos innostuit tästä mahdollisuudesta levittää evankeliumin sanomaa omalla paikkakunnallasi, ota yhteyttä TV7:n lehtikoordinaattoriin Mauri Porkolaan: etunimi.sukunimi@tv7.fi tai 050 4320 112.

TV7 Uutisten ajantasaiseen jakelutilanteeseen voit tutustua kartan avulla täällä. Jakajan oppaan voit ladata tästä linkistä.

Lehdenjakaja Lehdenjakaja

Nyt on Valtakunnan evankeliumin julistamisen aika. Kääntäminen on evankeliumin julistamista. Se on lähetystyötä. Kysy Herralta, onko TV7:n ohjelmien kääntäminen ja tekstittäminen sinun palvelupaikkasi. Käytä aikasi siihen, millä on iankaikkista merkistystä.

Haemme vapaaehtoisia tv-ohjelmien kääntäjiä seuraaville kieliyhdistelmille:

 • englanti – suomi
 • ruotsi – suomi – ruotsi
 • venäjä – suomi – venäjä
 • viro – suomi – viro

Lisäksi haemme ohjelmatekstittäjiä (ent. tekstitykset kuulovammaisia varten) suomenkielisiin ohjelmiin.

Kääntäjiltä edellytämme henkilökohtaista kristillistä vakaumusta, ja sen lisäksi seuraavia ominaisuuksia:

 • hyvää lähdekielen taitoa, erityisesti puhutun kielen ymmärtämistä
 • äidinkielen tasoista kohdekielen hallintaa
 • hyvää kirjallista kielitaitoa
 • tietokoneen (Windows -käyttöjärjestelmä) ja nettiyhteyden käyttömahdollisuutta ja taitoa
 • valmiutta opetella käyttämään Subtitle Edit -käännösohjelmaa
 • mahdollisuutta kääntää ainakin yksi 30 min. ohjelma kuukaudessa
 • mahdollisuutta sitoutua pitempiaikaiseen yhteistyöhön yhdessä sovitussa tahdissa.

Käännös- ja tekstitystyöt voi tehdä kotona omalla tietokoneella ja oman aikataulun mukaan annettujen eräpäivien puitteissa.

Kääntämisen tueksi tarjolla on kattavasti ohjeita, sanastoja ja muuta materiaalia. Annamme työhön perehdytyksen sekä tarvittaessa tukea kääntämiseen ja käännösohjelman käyttöön, ja rukoilemme puolestasi.

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää!

Annukka Eskola, TV7:n käännöskoordinaattori. Sähköposti: etunimi.sukunimi@tv7.fi

Kääntäminen

TV7-tapahtumat ovat yhteiskristillisiä tilaisuuksia, joita järjestetään useita kertoja vuodessa ympäri Suomea. Tilaisuudet ovat järjestäjiensä näköisiä mutta usein niissä on evankelioiva saarna, musiikkia sekä rukouspalvelu. Illoissa vierailee aina TV7:n edustajia, ja toisinaan myös TV7:n perustajat Martti ja Mirja Ojares.

Tilaisuutta ennen kerrotaan mahdollisuudesta jakaa TV7 Uutiset -lehtiä omalla kotipaikkakunnalla ja itse tilaisuudessa kerrotaan TV7:n työstä. Illat päättyvät usein lepposaan iltakahvitteluun, jossa voi löytää uusia ystäviä ja innostua yhteisestä työstä evankeliumin hyväksi.

Haluatko järjestää TV7-tilaisuuksia omassa kaupungissasi? Ota yhteyttä TV7:n Erika Niemelään: 044 709 5788

Hyva uutinen kaikille TV7 Illat