Reijo Telarannan vieraana Eero Huovinen

Taivas on avoinna. Eero Huovinen lähestyy taivasta hartaasti omien lapsuuden kokemustensa ja filosofisten pohdintojenkin avulla.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen puhuu taivaasta kirjassaan "Avoin taivas". Taivaasta puhutaan nykyään paljon. Kuitenkin Jumalan taivas on ihmiskäsityksen ulkopuolella, ja kenties juuri tuon arvoituksellisuutensa vuoksi niin kiehtova. "Taivas on onnen toinen nimi" tiivistää piispa Huovinen kirjansa takakannessa.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 255 katselua
  • Ensilähetys: su 1.2.2009, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 68
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi