Lauri Thurén

Joensuun yliopiston Raamatun selitysopin eli eksegetiikan professori Lauri Thurén on kirjoittanut kirjan: "Raamatun käyttöohje".

Professori lauri Threnin mukaan paras menetelmä tutkia Raamattua on lukea sitä. Kirjassaan "Raamatun käyttöohje" hän käy pyhää kirjaa läpi yhdistäen onnistuneella tavalla meidän aikamme kielen ja raamatuntutkimuksen tuoreimmat löydöt. Thuren on kirjoittanut kirjan kristittynä ihmisenä toisille kristityille siitä, mitä tiede sanoo Raamatusta.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 607 katselua
  • Ensilähetys: su 6.6.2010, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 98
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi