Reijo Telarannan vieraana Pirjo Alajoki

Filosofian ja psykologian maisteri Pirjo Alajoki on kokenut sielunhoitoalan kouluttaja. Hän kirjoitti kirjan "Naiseus vedenjakajalla, kristillinen näkökulma feminismiin".

Pirjo Alajoen kirjassa katsastetaan feminismiä. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, eikä tämä asia ole miksikään muuttunut. Naisen ja miehen tasa-arvon edetessä meillä on uutisissa ollut esillä avioerot, ihmisten masennukset, työuupumukset, lasten ongelmat ja ihmissuhderistiriidat. Sukupuoliroolien häivytys hämmentää nykyihmisiä.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 144 katselua
  • Ensilähetys: su 27.5.2007, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 33
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi