Reijo Telarannan vieraana Kati Kemppainen

Teologian tohtori, pastori ja lähetystyöntekijä pohtii kirjassaan Auringon varjot lähetystyökokemuksiaan Afrikan Tansaniassa.

Reijo Telaranta haastattelee Tansanian lähetystyöntekijä Kati Kemppaista. Hän pohtii kirjassaan Kristuksen ja kirkon merkitystä Afrikassa. Nykypäivänä 60% kristityistä asuu Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Kirjassa on otteita päiväkirjamerkintöjä Tansanian vuosilta ja hengellistä pohdintaa. Afrikka opetti Katille pois minä-keskeisyydestä.
Hän oppi Afrikassa rukoilemaan Isä meidän, eikä Isä minun.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 191 katselua
  • Ensilähetys: su 15.10.2006, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 1
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi