Reijo Telarannan vieraana Timo Junkkaala

Teologian tohtori, kirkkohistorian dosentti, Raamattuopiston toiminnanjohtaja ja kirjailija Timo Junkkaala kertoo kirjastaan "Mitä tiedämme Jeesuksesta".

Timo Junkkaalan jouluksi 2006 ilmestynyt kirja " Mitä tiedämme Jeesuksesta" syventyy tarkistelemaan historiallisia tietolähteitä Jeesuksesta, kuten Luukkaan evankeliumia. Myös historioitsija Josefus ja muutama roomalainen historioitsija mainitsivat Jeesuksen kirjoittaessaan juutalaisista ja kristityistä. Koska Jeesuksesta syntynyt liike oli historiallisesti merkittävä.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 158 katselua
  • Ensilähetys: su 24.12.2006, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 9
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi