Reijo Telarannan vieraana Boris Salo

Larsmon kirkkoherra ja kirjailija Boris Salon kirja "Unohdettu aarre" nostaa Martti Lutherin uusiman ikivanhan juutalaisen rukouskirjan katekismuksen korkeaan arvoon.

Boris Salo tähdentää, että vaikka katekismuksella on ikää jo yli kaksi vuosituhatta, se on edelleen ajankohtainen. Martti Luther jätti katekismuksesta pois Ave maria rukouksen ja kuvasi sen olevan lyhennetty Jumalan sana. Boris Salo on kirjoittanut kirjansa katekismuksesta kaikille, jotka haluavat kasvaa uskossa. Hän on myös kehittänyt muutamasta rukouksesta aamujumpan liikuntahetken.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 111 katselua
  • Ensilähetys: su 9.3.2008, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 48
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi