Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Ihmisen kolminaisuuden salaisuus

Millainen on Raamatun ilmoittama ihmisen kolminaisuus?

Toisessa jaksossa tutkimme Raamatun antamaa ilmoitusta ihmisen kolminaisuudesta. Ihminen on kolminaisuus Jumalan tavoin, koska Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Lääketiede on tutkinut ihmisen kehon eri alueiden toimintoja jo satojen vuosien ajan ja vieläkään ei kaikista toiminnoista ole päästy selville. Ihmisen sielu, joka käsittää: mm. tahdon, ymmärryksen, tunteet ja sielun voiman, on ruumista huomattavasti salatumpi alue, koska sen olemassaoloa, ei voida tieteellisesti todistaa. Missä onkaan ihmisen sielun olinpaikka? Ihmisen henki on Herran lamppu, se tutkiskelee sydämen kammiot kaikki, Snl.20:27. Henki on ihmisen kolminaisuuden alueista salatuin ja siksi sen rakennetta ja olemusta on hyvin vaikea määritellä. Raamatusta löytyy kuitenkin totuus ihmisen hengestä, joka on perusolemukseltaan Jumalan Hengen kaltainen. Minkä muotoinen on ihmisen henki ja missä on hengen olinpaikka? Mitä kaikkea kuuluu ihmisen hengen toimintoihin?

Luvassa vielä seuraavat jaksot:

3.Uudestisyntymisen salaisuus
4.Demonit pyrkivät ihmismielen hallintaan
5.Uudestisyntyneen uusi asema Kristuksessa
6.Uudestisyntyneen päivittäinen tila Kristuksessa
7.Seitsemän vapautumisrukousta
8.Seitsemän vapautumisrukousta

Vapauttava uudestisyntyminen

Markku Veilon sydämessä pitkään kytenyt ajatus ihmisen uudestisyntymiseen johtavan prosessin esittämisestä visuaalisesti muuttuu lopultakin konkretiaksi uudessa 3D-animaatiotekniikkaa hyväkseen käyttävässä kahdeksanosaisessa opetussarjassa.

Veilo käsittelee mm. sekä Jumalan ja ihmisen kolminaisuutta että näiden kahden liittymistä toisiinsa. Hän nostaa esiin myös ihmisen kaksijakoisuuden, sisäisen ja ulkoisen ihmisen, hahmottaen katsojille käsityksiä liha ja henki. Opimme, mitä Raamattu sanoo pahoista hengistä ja niiden vaikutuksesta ihmiskuntaan. Opetussarjan kahdessa viimeisessä osassa rukoillaan katsojien vapautumisen puolesta.

  • 1116 katselua
  • Ensilähetys: ke 4.4.2012, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 2
  • Kesto: 60 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi
  • Tekstitykset:
  • viro