Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Uudestisyntyneen tila Kristuksessa

Millaisia ovat valvomattomuuden seuraukset uskovan elämässä?

Kuudennessa jaksossa havainnollistamme 3D-animaation avulla uudestisyntyneen ihmisen päivittäisen hengellisen valvomisen tarvetta ja valvomattomuuden seurauksia. Millä tavoin uskova voi pukeutua Jumalan koko sota-asuun ja millainen tämä sota-asu on? Miten Jumalan koko sota-asu suojaa meitä? Jumala haluaisi, että hänen omillaan olisi jakautumaton sydän ja päivittäinen suoja sielunvihollisen kiusaa, houkutuksia ja syytöksiä vastaan. Mitä tapahtuu uskovalle, joka leikittelee synnin kanssa? Missä määrin pahoilla hengillä on hallintavaltaa uudestisyntyneeseen uskovaan? Jo aikaisemmissa opetusjaksoissa olemme painottaneet sitä Raamatun ilmoittamaa totuutta, että uudestisyntyneessä hengessä, sisäisessä ihmisessä, joka on yhdistynyt Pyhän Hengen kanssa, ei voi olla pahoja henkiä. Suojeleeko Pyhä Henki kuitenkaan uudestisyntyneen uskovan lihaa silloin, kun hän elää synnissä?

Luvassa vielä seuraavat jaksot:

7.Seitsemän vapautumisrukousta
8.Seitsemän vapautumisrukousta

Vapauttava uudestisyntyminen

Markku Veilon sydämessä pitkään kytenyt ajatus ihmisen uudestisyntymiseen johtavan prosessin esittämisestä visuaalisesti muuttuu lopultakin konkretiaksi uudessa 3D-animaatiotekniikkaa hyväkseen käyttävässä kahdeksanosaisessa opetussarjassa.

Veilo käsittelee mm. sekä Jumalan ja ihmisen kolminaisuutta että näiden kahden liittymistä toisiinsa. Hän nostaa esiin myös ihmisen kaksijakoisuuden, sisäisen ja ulkoisen ihmisen, hahmottaen katsojille käsityksiä liha ja henki. Opimme, mitä Raamattu sanoo pahoista hengistä ja niiden vaikutuksesta ihmiskuntaan. Opetussarjan kahdessa viimeisessä osassa rukoillaan katsojien vapautumisen puolesta.

  • 889 katselua
  • Ensilähetys: ke 30.5.2012, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 6
  • Kesto: 60 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi
  • Tekstitykset:
  • viro