Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Uudestisyntymisen salaisuus

Kuinka ihminen syntyy uudesti? Jaksoa ei suositella erityisen herkille katsojille.

Kolmannessa jaksossa havainnollistamme 3D-animaation avulla, miten ihmisestä tulee uusi luomus Kristuksessa. Ensimmäisessä jaksossa tarkastelimme Jumalan kolminaisuutta ja toisessa jaksossa ihmisen kolminaisuuden rakennetta. Kolmannessa jaksossa näytämme, miten Jumalan kolminaisuus yhdistyy ihmisen kolminaisuuden kanssa, silloin kun ihminen on valmis uudestisyntymään Jumalan lapseksi. Ihmisen uudestisyntyminen on yhtäkkinen tapahtuma, joka toteutuu silloin, kun Pyhän Hengen persoona siirtyy ihmisen ulkopuolelta hänen sisäpuolelleen. Voimmeko kuitenkaan varmasti tietää missä vaiheessa Pyhä Henki tulee meihin? Tuleeko hän sydämeemme silloin kun me sitä haluamme, vai silloin kun hän itse haluaa? Onko uudestisyntyminen vapauttava ja pelastava prosessi, johon sisältyvät parannuksen ja uskon lisäksi myös vesikaste ja henkikaste?

Luvassa vielä seuraavat jaksot:

4.Demonit pyrkivät ihmismielen hallintaan
5.Uudestisyntyneen uusi asema Kristuksessa
6.Uudestisyntyneen päivittäinen tila Kristuksessa
7.Seitsemän vapautumisrukousta
8.Seitsemän vapautumisrukousta

Vapauttava uudestisyntyminen

Markku Veilon sydämessä pitkään kytenyt ajatus ihmisen uudestisyntymiseen johtavan prosessin esittämisestä visuaalisesti muuttuu lopultakin konkretiaksi uudessa 3D-animaatiotekniikkaa hyväkseen käyttävässä kahdeksanosaisessa opetussarjassa.

Veilo käsittelee mm. sekä Jumalan ja ihmisen kolminaisuutta että näiden kahden liittymistä toisiinsa. Hän nostaa esiin myös ihmisen kaksijakoisuuden, sisäisen ja ulkoisen ihmisen, hahmottaen katsojille käsityksiä liha ja henki. Opimme, mitä Raamattu sanoo pahoista hengistä ja niiden vaikutuksesta ihmiskuntaan. Opetussarjan kahdessa viimeisessä osassa rukoillaan katsojien vapautumisen puolesta.

  • 1245 katselua
  • Ensilähetys: ke 18.4.2012, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 3
  • Kesto: 60 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi
  • Tekstitykset:
  • viro