Reijo Telarannan vieraana Hanna Ekola

Arjessakin voi paistaa kirkas aurinko. Arjen aurinkoa on Hanna Ekolan kirjoittama ja Juha Salosen luontoaiheisin valokuvin kuvitettu kirja.

Ekolan viesti on, että kirkkain aurinko löytyy arjesta itsestään, sen pienistä iloista ja oivalluksista. Juhlahetkiä toki tarvitaan, mutta suurin osa elämästämme on väistämättä arkea. Valo kuitenkin ulottuu arkeemmekin, jos vain huomaamme sen.

Hanna Ekolan runomuotoinen teksti on herkkää ja arjen pieniin asioihin uusia näkökulmia avaavaa. Monet lyhyistä mietelmistä kohoavat aforismeiksi, jotka pysäyttävät ja koskettavat syvältä.

Kirja

Kirja on talousneuvos Reijo Telarannan ohjelma, joka esittelee kristillistä kirjallisuutta. Jokaiseen ohjelmaan kutsutaan kirjailijavieras tai esiteltävään kirjaan läheisesti liittyvä henkilö.

Puolen tunnin ohjelmassa Kirja käsitellään kristillisen kirjallisuuden laajaa ja samalla kirjavaa kenttää. Tavoitteena on tarjota katsojille käytännön eväitä kirjojen valintaan ja oman lukuharrastuksen vahvistamiseen.

Kirjojen kustantamisessa näkyvät kaikki tavat hahmottaa kristillistä uskoa ja tulkita Raamatun sanomaa. Miten kirja ja lukija kohtaavat?

Tutkimusten mukaan kirja valitaan usein hyvän ystävän suosituksesta. Kirja haluaa olla tuollainen hyvä ja luotettava ystävä, joka kulkee rinnalla auttamassa kirjojen valinnassa, että elämä rikastuisi ja rakentuisi, kun oikea kirja ja oikea lukija voisivat kohdata.

*Ohjelmassa käsiteltyjen noin neljänsadan kirjan esittelyt löytyvät osoitteesta www.reijotelaranta.fi*

Tuotanto Taivas TV7 / Ristin Tuki ry

  • 160 katselua
  • Ensilähetys: su 8.6.2008, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 55
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi