Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Syntymäkokemus ja ihmisenä oleminen

Elämän hallinnassa voidaan nähdä kolme luokkaa, jotka on mahdollista rinnastaa Noan kolmeen poikaan. Seem kykenee keskittämään kaikki voimavaransaa sisäisen ristiriitaisuuden estämättä. Seemin identiteetti nostaa yhteiskunnallisille johtopaikoille ja seemiläisellä identiteetillä varustetut muodostavat yhteiskunnalle suuntaa antavan eliitin. Hintana on oman yhteyden katkeaminen syntymäkokemukseen ladattuun tunnesisältöön. Jaffetin identiteetti edustaa kansan syviä rivejä, oman sisäisen ristiriitaisuutensa takia johdettavaa suurta kansanjoukkoa. Haamin identiteetti merkitsee syntymäkokemuksen välittömässä vaikutuspiirissä olemista.

Kolme vaihtoehtoa: 1) Hallittuun läheisyyteen kykenevällä on perusedellytys tulla huomionarvoiseksi taiteilijaksi, 2) hallitsemattomassa läheisyydessä oleva on joko luuseri tai muuten elämänsä pilannut, koska syntymäkokemuksen ensimmäisenä kohdattavana tasona ovat syntymistapahtuman kauhun muistot, 3) uutta elämää elävä, joka kerran tai useasti on syvimpien pelkojensa kohtaamisen kautta löytänyt rakkauden, joka ihmisen tunteena vertautuu kohdun auvoon. Varsinainen uskoon syntymisen, uskossa uudistumisen ja uskon voiman paikka on siis tässä heikkoudessa. HUOM: Jaksossa virhe nimien käytössä. Haam kantaa Jaffetin ja Kanaan Haamin osaa.

Uskoon perustuva maailmankuva

Ihmiselämän kysymykset nousevat hänen maailmankuvastaan. Mutta kysymmekö oikeita kysymyksiä? Millainen on maailmankuva, joka rakentuu uskon pohjalle? Pappi Lauri Virkkunen raamatullisen maailmankuvan äärellä.

Lauri Virkkunen on tehnyt elämäntyönsä kirkon piirissä, Vantaankosken seurakunnassa, jonka papinvirasta hän on jäänyt eläkkeelle vuonna 2007.

Pappissuvun miehen esi-isät jo painivat maailmankuvakysymysten äärellä. Virkkunen katsoo suurimmaksi löydökseen Raamatun suhdeajattelun: Kaikki perustuu suhteisiin.

  • 154 katselua
  • Ensilähetys: ma 19.3.2012, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 9
  • Kesto: 15 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi