Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Naiseksi ja mieheksi kasvaminen

Kun syntymäkokemus ajatellaan keskeiseksi elämää hahmottavaksi kokemukseksi, ovat tyttö ja poika eri tilaneissa, jotka johtavat erilaisiin elämän perusratkaisuihin. Kyse on luonnollisesti opituista asioista, joiden merkityksen uudelleenoppiminen voi hämärtää. Yksilötasolla niillä ei ole merkitystä, mutta tässä niitä on käytetty hahmottamisen välineenä.

Erilaiset lähestymistavat tuovat kaksi erilaista todellisuutta. Erilaisista todellisuuksista avautuu kysymys näkymättömän todellisuuden rinnalla näkymättömään todellisuuteen. Miten olisi ymmärrettävä Väinämöinen? Hänet on mahdollista hahmottaa luomisjärjestykseen kuuluvana enkeliruhtinaana, mutta ei näytä olevan perusteita ajatella Väinämöisen koskaan alistuneen saatanan käskyvaltaan. Tilanne on poikkeuksellinen ja voisi kuvitella, että suomalaisuutta ei tarvitse luoda uudestaan, vaan se on uudestaan löydettävä.

Uskoon perustuva maailmankuva

Ihmiselämän kysymykset nousevat hänen maailmankuvastaan. Mutta kysymmekö oikeita kysymyksiä? Millainen on maailmankuva, joka rakentuu uskon pohjalle? Pappi Lauri Virkkunen raamatullisen maailmankuvan äärellä.

Lauri Virkkunen on tehnyt elämäntyönsä kirkon piirissä, Vantaankosken seurakunnassa, jonka papinvirasta hän on jäänyt eläkkeelle vuonna 2007.

Pappissuvun miehen esi-isät jo painivat maailmankuvakysymysten äärellä. Virkkunen katsoo suurimmaksi löydökseen Raamatun suhdeajattelun: Kaikki perustuu suhteisiin.

  • 170 katselua
  • Ensilähetys: ma 23.1.2012, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 7
  • Kesto: 15 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi