Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Kenellä on valta?

Kurdi Nadr Ozmanjan kertoo uskoontulostaan, Jumalan tekemistä ihmeistä hänen perheessään ja Jumalan antamasta tehtävästä kääntää Raamattu kurdinkielelle.

Kristus kurdien keskellä

Yöllä, kun kaikki nukkuivat, Nadr Ozmanjanin luokse saapui tuntemattomia ihmisiä. Heidän joukostaan hän tunnisti Shurinin, joka kolmesti uhkasi Nadria sanoen: "Jos et jätä Kristusta -tapamme sinut." Pistoolin piippu painoi kylkeä ja veitsen terä oli kurkulla. - Kiellä nyt Kristus!
- Laske veistä alemmaksi setä kiltti. Muuten en voi kiittää sinua, Nard vastasi.
- Aion tappaa sinut, ja sinä haluat kiittää minua!?, Shurin oli ymmällään.
- Jeesus hetärrää minut kuolleista, ja tulen elämään Hänen kanssaan...

Luultavasti Nadrin päättäväisyys ja peloton usko järkyttivät tulijoita, sillä he lähtivät. Nadr ei vielä tänä päivänäkään tiedä, miksi häntä ei tapettu. Ja hän kiittää Jumalaa. Herra pelasti hänet. Nadrin oli määrä muutaman vuoden kuluttua kääntää Uusi Testamentti kurdinkielelle. Näin Jeesus ei enää ole hänen kansallensa armenialainen tai venäläinen Jumala.

Nadr väittää, että kaikki, ketkä eivät tunne Kristusta, ovat orpoja tässä maailmassa. - Kurdit kysyvät minulta, miksi en ole samanlainen kuin kaikki muut. Kun en tuntenyt Kristusta, olin samanlainen kuin muut. Maksoin pahuudesta pahuudella. Ja nyt vastaan: Herra armahda heitä... Kasvoin Jeesusta vihaavien ihmisten keskuudessa. Etsin totuutta nuoruudestani saakka, enkä ymmärtänyt etsiväni Kristusta. Sillä kaikki valta taivaassa ja maan päällä on Hänellä (Matt. 28:18).
Siitä, kuinka Nadr Ozmanjan tuli uskoon ja minkälaisia ihmeitä Jumala teki hänen perheessään kuulette Nadrilta itseltään uudessa dokumenttielokuvassa "Missä sinä olet?" "Kenellä on valta?".

Teksti: Larisa Klarina Kazerskaja

Missä sinä olet?

(Gde ty?) Venäjänkielinen dokumenttisarja kysyy, missä olemme ja minne olemme matkalla. Sarjan kantavana teemana on Jumalan rakkaus ja ihmisen sydämen kaipuu.

Sarja kertoo kiinnostavia tarinoina ihmisen elämästä - siitä, miten Jumala etsii ja löytää ihmisen.

  • 70 katselua
  • Ensilähetys: ti 4.10.2011, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 8
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • venäjä
  • Tekstitykset:
  • suomi