Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Myanmarin sotilasjuntta

Burma eli nykyisin Myanmar on vuosikausia elänyt sotilasjuntan hallitsemana. Myanmarin sotilasjuntta ei salli kristittyjen evankeliointia. Hallituksen tarkoituksena on luoda monietniseen ja -kieliseen maahan yhtenäinen yhteiskunta, jolla on yksi kieli, yksi etnisyys ja yksi uskonto.

Hallitseva juntta muutti nimensä Valtion Rauhan ja Kehityksen Neuvostoksi (SPDC) vuonna 1997, mutta ei muuttanut diktatuurimaista politiikkansa. Ihmisoikeuksia haluavat kansalaiset pidätetään ja mielenosoituksissa vuosien varrella on kuollut tuhansia.

Trooppisen pyörremyrskyn Nargiksen saadessa aikaan maassa suurta tuhoa vuonna 2008, sotilasjuntta kieltäytyi aluksi avun vastaanottamisessa. Myöhemmin he sallivat avun tulemisen, kuitenkin ilman ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä.
Burmalaiset ovat pääosin buddhalaisia.

Vähemmistökansanryhmistä ovat monet kääntyneet kristityksi. Heitä on usein pakotettu kääntymään takaisin buddhalaisuuteen ja he ovat kärsineet hyvinkin julmaa vainoa. Minkäänlainen evankeliointi ei ole Burmassa sallittua vankeustuomion uhalla.

Sotilashallitus edelleen pyrkii eliminoimaan sen mielestä kaiken haitallista vaikutusta aikaan saavan toiminnan. On saatu todisteita siitä, että hallinnon tarkoituksena on kitkeä maasta kaikki kristillinen usko.

Marttyyrien Ääni

Maailmassa on 200 miljoonaa kristittyä, joilta puuttuu uskonnonvapaus siten kuin YK sen määrittelee. Marttyyrien ääni tuo vainotun seurakunnan äänen TV7:ään.

Suurin osa kristillisistä seurakunnista, jopa 70 prosenttia, elää ja toimii länsimaiden ulkopuolella. Miljoonat uskonveljemme ja -sisaremme elävät maissa, joissa ihmisoikeutta ei kunnioiteta ja uskonnonvapautta rajoitetaan tai sitä ei ole ollenkaan.

  • 73 katselua
  • Ensilähetys: su 18.4.2010, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 19
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi
  • Viitenumero: 9276