Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Kristinusko ja media

Arviolta vain 5 % suomalaisesta ajankohtais- ja uutisvirrasta käsittelee kristinuskon teemoja.

jKr. kysyy, miten kristinusko mahtuu valtamediaan. Kuka vääntäisi meille rautalangasta kristinuskon syvintä olemusta kun islamiakin selvennetään meille seikkaperäisesti? Missä on suomalainen uskontojournalismi?

Arviolta vain 5 % suomalaisesta ajankohtais- ja uutisvirrasta käsittelee kristinuskon teemoja ja vielä pienempi osuus varsinaista uskonelämää.Se on oikeastaan aika erikoista, sillä uskontotutkimusten valossa suomalaisten maailmankuvassa Jumala on edelleen olemassa. 69 % Suomalaisista pitää totena tai todennäköisenä esimerkiksi sitä, että Jeesus on Jumalan poika.

Millaista voisi olla suomalainen uskontojournalismi? Millaisia puheenvuoroja kristillisiltä tahoilta kaivattaisiin yhteiskunnalliseen keskusteluun? Entä miksi julkkiksen uskoontulo pääsee lööppiin?

Kristinuskon ja median suhdetta pohtivat journalistiikan tohtori Taisto Lehikoinen, Kyrkpressenin päätoimittaja Stig Kankkonen, YLEn Ajankohtaisjournalismin vastaava tuottaja Ari Korvola sekä MTV3:n Huomenta Suomen toimittaja Lauri Karhuvaara.

jKr

Hengellinen asiaohjelma, joka tarttuu yhteiskunnallisiin teemoihin ja ihmiselämän arjen asioihin kristityn näkökulmasta. Tuotantokaudet 2003-2007.

jKr. kuvaa suomalaista henkeä ja elämää jälkeen Kristuksen. Ohjelma tuo yhteiskunnallisiin teemoihin sekä ihmiselämän arjen asioihin kristillisen näkökulman mutkattomasti ja luontevasti.

jKr. on Taivas TV7 / Ristin Tuki ry:n tuotantoa vuosilta 2003-2007.

  • 270 katselua
  • Ensilähetys: ke 10.1.2007, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 74
  • Kesto: 30 min
  • Puhutut kielet:
  • suomi