Lahjoita

Valitse summa:

Lahjoita soittamalla!

0600 10177 (11,93 € + pvm)
Ohje: Kuuntele viesti, jotta lahjoitus tapahtuu.

Timothée Paton

Lähetystyöntekijäperheeseen syntynyt evankelista ja Kambodzan lähetystyöntekijä tuli uskoon 4-vuotiaana ja saarnasi ensimmäisen kerran 12-vuotiaana. Toimittajana Marjut Mäntyjärvi.

Timothée Paton syntyi Ranskassa skotlantilais-ranskalaiseen lähetystyöntekijäperheeseen.

Valmistuttuaan englantilaisesta helluntailaisesta Elim Bible College -raamattukoulusta Timothée toimi pastorina Ranskassa vuoteen 1999 asti, jolloin hän koki kutsun lähteä Kambodzaan auttamaan slummeissa ja kaduilla eläviä lapsia. Hän antoi pois koko omaisuutensa ja lähti WEC-lähetysjärjestön kautta Phnom Penhiin mukanaan vain kaksi matkalaukkua.

Vuosien mittaan Timothée perusti neljä erilaista työmuotoa: The Bridge of Hope (köyhien perheiden avustustyö), The Bong Paoun Project (katulapsityö, nykyään nimellä Flame), You've Got Talent! (evankelioimistyö) ja viimeisimpänä GospelTALK, jonka tarkoituksena on varustaa seurakuntien työntekijöitä ja muita julkisia puhujia kertomaan evankeliumia luovilla ja kiinnostavilla tavoilla.

Kambodzan työnsä lisäksi Timothée on matkustanut kaikilla mantereilla. Hän puhuu yliopistoissa, nuorisotapahtumissa, raamattukouluissa, seurakunnissa ja tiedotusvälineissä haastaen nuoria ja vanhoja viemään evankeliumia kaikkein vähäisimmille ja unohdetuille ihmisille. Hän on nähnyt monien kristittyjen "jättävän turvallisen rannan ja lähtevän kalastamaan syville vesille". Hänen aihetta käsittelevä kirjansa Leave the Shore ( Lähde rannalta! ) on julkaistu useille kielille, nyt myös suomeksi. Sen jokaisessa luvussa innostetaan kristittyjä panemaan lahjansa ja kykynsä käytäntöön maailmanlähetyksen hyväksi.

Timothée on toiminut Kepin kaupungissa Etelä-Kamputseassa lähellä Vietnamin rajaa, mutta on nyt palannut takaisin Ranskaan. Hänen nykyinen lähetysjärjestönsä on ranskalainen Action Mission Espoir ja lähettävä seurakuntansa Marc ja Christine Gallayn johtama Gospel Center Sveitsin Lausannessa.
https://www.loistaolekirkas.fi/timotheepaton/

Haastattelussa

Kristittyjä ympäri maailmaa, joilla jokaisella on oma erityinen, mukaansatempaava tarina ja sanoma Herralta.
  • 1318 katselua
  • Ensilähetys: ti 8.1.2019, Taivas TV7
  • Jaksonumero: 164
  • Kesto: 25 min
  • Puhutut kielet:
  • englanti
  • Tekstitykset:
  • suomi, ruotsi, viro
  • Viitenumero: 9797