Pyhä Henki on paras apumme

Ajelimme Mäntyharjulle Salmelan taidekeskuksen avajaisiin. Muistelin, kuinka ennen TV7-kanavan alkua olimme usein Salmelassa. Jaamme usein keskustelussamme elämämme Martin kanssa ennen ja jälkeen TV7:n. Perustettuamme kanavan olemme olleet niin kiinni kanavan toiminnassa, ettemme ole jaksaneet emmekä ehtineet ottaa osaa menneen elämämme tapahtumiin ja ihmisiin. Nyt vastasimme kutsuun ja menimme juhlimaan kesän aloitusta Salmelan taidekeskukseen.

Tuomas ja Marja Hoikkala ovat tehneet suuren työn ja kulttuuriteon rakentamalla Salmelan taidekeskusta. Olemme aikoinaan yhdessä rukoilleet isäntäväen kanssa, ja heillä on ollut rakkaus ja usko Jumalaan. Joka kesä valitaan vuoden nuori taiteilija, ja siitä onkin muodostunut tärkeä ponnahduslauta nuorille taiteilijoille. Koko alue on hyvin hoidettu ja lähialueen rakennukset kunnostettu viehättäväksi kokonaisuudeksi. Muistan, kuinka yhdessä aikanaan Tuomaksen ja Marjan kanssa suunnittelimme Merikanto-laulukilpailua. Kannustin Sanoma Osakeyhtiötä tukemaan laulukilpailua ja nostamaan näin esiin suomalaisia laulajia. Itse laulua opiskelleena on suomalaisten säveltäjien musiikki ja yksinlaulut sydäntäni lähellä. Sanoma Osakeyhtiö lähtikin tukemaan tapahtumaa ja monia ihania muistoja on tuolta ajalta.

Avajaiskonsertti pidettiin perinteiseen tapaan Mäntyharjun kirkossa. Lahden sinfoniaorkesteri soitti ihanasti sikermän tunnettuja alkusoittoja. Lopuksi on aina esitetty Suvivirsi ja odotin sitä, mutta nyt se oli jätetty pois. Koin pettymystä, koska Suvivirsi olisi tuonut musiikillisesti ja sanoin kunnian Jumalalle kesän taas koittaessa. Ajattelin sydämessäni, kuinka ihanasti olisivat Suvivirren soinnut kaikuneet kirkon korkeassa kuorissa sinfoniaorkesterin soittaessa. Mitä on tapahtunut? Onko Jumalan kunnian läsnäolo jäänyt pois Salmelasta? Toivon, että se ei ole hiipunut, joten jatkamme rukousta. Jumala siunatkoon Salmelan toimintaa. Mitä sitten teemmekin, tehkäämme kaikki Pyhän Kaikkivaltiaan Jumalan kunniaksi.

Sunnuntaina oli kaunis kesäpäivä. Sellainen tyypillinen lämmin kesäpäivä, jolloin ripsahtaa välillä vettä ja taas aurinko paistaa. Oli lämmintä ja luonto kauneimmillaan.

Työasiat seuraavat meitä kaikkialla ja kaikkialle. Olemme kuvanneet Martti Lutherin 500-vuotisjuhlan kunniaksi vanhalla saksan kielellä lauletun Matteuspassion. Ohjelma tuli lauantai-iltana kanavalla mutta ilman tekstiä. Tekstitys oli tehty, mutta jostakin käsittämättömästä syystä se oli jäänyt pois. Tämä harmitti meitä, ja olemme sitä selvitelleet. On kuitenkin nähtävä asiat oikeissa mittasuhteissa: mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää. Ohjelma lähetetään uudestaan ja nyt pidetään huolta, että tekstitys tulee varmasti mukaan.

Mikäli tiukka taloustilanteemme jatkuu, joudumme lähettämään kanavalla syksyllä yhä enemmän uusintoja. Etsimme säästökohteita kaikesta toiminnastamme. Mietin, kuinka on ikävää, jos me suomalaiset uskovat emme pysty pitämään ainoaa kristillistä televisiokanavaa pystyssä. Kaikki ovat varmasti sitä mieltä, että on tärkeää julistaa evankeliumia median kautta näin laajasti kuin TV7:n kanavat tekevät. Katsotaan, miten Jumala asioita johtaa, sillä Hän on ollut toiminnan alkaja ja on sen myös täyttäjä.

Monien asioiden ja tapahtumien keskellä menettää helposti ja ihan huomaamatta sisäisen rauhan. Sitä alkaa etsiä, missä ja kenessä on vika, ja harmitella ja puhua pahaa ilman selvää tietämystä vain olettaen, mitä on tapahtunut. Kuitenkin kaiken keskellä on varjeltava sydäntään, sillä sieltä elämä lähtee. Sisäinen rauha on Jumalan läsnäolon merkki, jonka paholainen yrittää ryöstää ja saada sekasortoa mielen alueelle. Olen huomannut, että rukous ja säännöllinen raamatunluku ovat tärkeitä oman sisäisen rauhan ja mielenterveyden kannalta. Helposti ohitamme nämä ja alamme etsiä apua väärältä suunnalta ja turvautua ihmisiin, mutta Jumalan Pyhä Henki on paras apumme ja voiman antaja. Hän ohjaa meidät oikealle tielle nimensä tähden lupauksensa mukaan.

”Herra ohjatkoon sydämenne Jumala rakkauteen ja Kristuksen kärsivällisyyten.” 2. Tess. 3:5

”Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulo on lähellä.” Jaak. 5:8

”Jumalan valtakunta on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.” Room. 14:17

Mirja