Juhlan ja arjen kohtaamisia

Juhlapäivä verraton meille hymyileepi. Monessa kodissa vietettiin juhlaa viikonloppuna, kun uudet ylioppilaat ja koulunsa päättäneet juhlivat valmistumistaan. Kauniilla ilmalla onkin mukava juhlia. Tänä vuonna suvussamme ei ole ylioppilaita, eikä kenenkään valmistujaisjuhliin ole tullut kutsua. Juhlimme sen sijaan Lahja-ystävämme 96-vuotisjuhlia. Olin tilannut kakun ja tarjoamiset ja joitakin vieraita tuli myös. Lahja asuu Somerolla ja on ikäisekseen hyväkuntoinen. Hän katsoo TV7-kanavaa ahkerasti.

Istun kirjoittamassa verannalla, ja läheisessä koivussa laulaa lintunen pesänsä katolla. Välillä se kurkistelee pesään ja lennähtää sitten oksalle. On kiva seurata sen touhua. Jumala seuraa ja johdattaa meitä, ja olemme Hänen käytössään. Se tuli taas todetuksi, kun sanoin kaupalle lähtiessämme, että pestään auto, se kun on niin pölyinen. Menimme Virkkalan Shellille autonpesujonoon. Edessämme olevasta autosta tuli meille vieras nainen, joka kysyi: ”Oletko sinä Martti?” Sitten nainen alkoi itkeä ja pyysi, että rukoilkaa puolestani. Siinä rukoilimme auton pesujonossa hänen puolestaan. Näitä tilanteita tulee harva se päivä. Ihmiset tunnistavat meidät, kun ovat katsoneet kanavaa. Jumalan Pyhä Henki johdattaa ja ohjaa apua tarvitsevien luo. Itsehän emme heitä tunne emmekä heistä tiedä.

Vierailimme Myyrmäen helluntaiseurakunnassa ja siellä olimme keskellä rakkaudellista Jumalan perheväkeä. Kanavan katsojat kiittelevät ja ovat niin onnellisia kristillisestä TV7-kanavasta.

TV7-kanava oli jonkun aikaa poikki Telian kaapeliverkossa, ja silloin katsojat soittivat hädissään, ettei kai koko kanava ole lopetettu. Ensin Telian työntekijöiden oli vaikea paikantaa, missä oli vika. Onneksi se kuitenkin löytyi, ja ohjelmat näkyvät jälleen.

Ihmisten, asioiden ja toimintojen tarpeellisuuden ja olemassaolon tärkeyden ymmärtää usein vasta silloin, kun ne menetetään tai kun ne loppuvat. Juttelin rouvan kanssa, joka kertoi, että on elänyt hyvän, pitkän avioliiton. Pariskunnalla ei ole lapsia ja mies on nyt terveyskeskuksen sairasosastolla, eikä paluuta kotiin enää ole. Rouva kertoi, kuinka he ovat yhdessä rakentaneet ja touhunneet, ja nyt kaikki on ohi. On vain tyhjyys ja luopuminen. Omat voimatkin alkavat ehtyä. Tässäkö oli tämä elämä, hän kyseli. Tämä rouva ei ole uskossa, joten elämä kuoleman jälkeen oli hänelle vieras asia. Hän kuunteli ja nyökkäili, kun rukoilin hänen ja miehensä puolesta. Luopuminen tässä elämässä alkaa jo melkein heti syntymän jälkeen. Joudumme luopumaan jatkuvasti jostakin, ja kun vanhenemme, luopuminen vain lisääntyy. Kuitenkin iankaikkisuudessa meillä on kaikki. Siellä ei enää luovuta mistään vaan elämme yltäkylläisyydessä ikuisesti.

Katselin Himlen TV7:n 5-vuotisohjelmaa. Tuli niin iloinen mieli ja pyhyyden tuntu. Toimitiloja rakennetaan Uppsalassa ja sopivaa työväkeä etsitään. Kanavan päällikkö Daniela Persin on tomerasti viemässä asioita eteenpäin. Iloitsemme hänestä ja koko ruotsinkielisen kanavan työntekijöistä. On hienoa tehdä työtä Jumalan valtakunnan edistämiseksi yhdessä ihmisten kanssa, joihin voi luottaa. Meidän työmme on jo niin laajaa, että luottamus eri toimipisteiden kesken on kaiken A ja O. Välillä joudumme tekemään kipeitäkin päätöksiä, jotka eivät ole kaikille mieleen. Mutta ne työntekijät, jotka ovat uskollisesti rinnallamme, ovat todella tärkeitä meille ja Jumalalle. Tämähän on Jumalan työ ja Hän vie meitä eteenpäin, kun alistamme kaiken Hänen henkensä johdettavaksi.

Katselin ja kuuntelin tiedostusvälineistä, kuinka maailma hurraa, kun naiset saavat nyt Irlannissakin tehdä vapaan abortin. Lapsi surmataan kohtuun ja siitä ollaan iloisia. Monta ihanaa ja tärkeää ihmistä on jäänyt syntymättä, kun heidät on surmattu äitinsä kohtuun. Lapsi saa heti hedelmöittyessään oman identiteetin. Näillä lapsilla ei ole tulevaisuutta täällä maailmassa, mutta Taivaan Isän luona on varmaan ihan oma kaunis vauvala näille pienille, jossa he kasvavat. Minullakin on taivaassa sisko tai veli, jota en ole nähnyt. Äitini sai keskenmenon ja menetti näin yhden lapsistaan. Kiitän ulkoministeri Timo Soinia ja kansanedustaja Päivi Räsästä rohkeista kannanotoista syntymättömien lasten oikeuksien puolesta.

”Kun ajattelet tulevaisuutta, päätä olla uskollinen Minulle, uskollinen itsellesi ja herkkä niiden tarpeille, joiden elämä on yhteydessä omaasi. Tuleviin päiviisi, jotka ovat Minun kädessäni, liittyy asioita, joita et voi tietää. Niissä sinun tarvitsee vain seurata Minun tietäsi. Laske hyvä perustus: se on vaelluksesi Minun kanssani ja omat rukoustäyteiset kohtaamisesi muiden kanssa.” (John Woolley: Minä olen sinun kanssasi)

 

Mirja