Kesäisiä hetkiä ja mansikkakakkua

image

Katselin vanhoja papereita ja eteeni tuli ennen kanavan alkua tulleita viestejä. Niistä kävi ilmi, minkälaista kanavaa media-alan osaajista koostunut ryhmä ensi alkuun suunnitteli. Kanavan ei pitänyt olla selkeästi kristillinen kanava, vaan ohjelmiston piti koostua ns. maallisista ohjelmista, joiden joukossa olisi ollut kristillisiä ohjelmia. Pelkona oli se, ettei yksinomaan kristillistä ohjelmistoa esittävä kanava saisi rahoitusta eikä sponsoreita.

Itselläni ei ollut mielenkiintoa olla mukana tällaisessa tv-hankkeessa, ja Martti tunsi samoin. Monien vaiheiden jälkeen jäimme lopulta kahdestaan aloittelemaan Jeesus-kanavaa; kanavaa, jonka tärkein sisältö on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta. Jumala oli kutsunut, näyttänyt tehtävän ja avannut oven, jonka vain Hän voisi sulkea.

Viivähdin hetken näiden muistojen äärellä. Mietin, kuinka Jumala on käyttänyt meitä, jotka emme olleet tv-työn ammattilaisia, aloittamaan ja viemään kanavaa eteenpäin. Hän on käyttänyt tavallisia uskovia rahoittamaan kanavan toimintaa. Ne, joille Jumala on puhunut ja puhuu ja jotka kuulevat ja tottelevat, ovat Jumalan rakkaita, ja heidän kauttaan evankeliumin sanoma menee eteenpäin. Minkälaiseksi kanava olisi muodostunut, jos ohjelmistossa olisi ollut joukossa vain joitakin kristillisiä ohjelmia? Olisiko rahoittajia löytynyt?

Kokemusta kristillisen kanavan toiminnasta on nyt yli 12 vuotta. Olemme menneet kohisten eteenpäin. Palautteet kertovat, kuinka uskosta osattomat ovat katsoneet kanavaa ja löytäneet uuden elämän Jeesuksessa. Sairaita on parantunut ja hiipuva usko syttynyt uuteen roihuun rakkaudesta Jeesukseen. Joka kuukausi on maksut maksettu ja henkilökunta on saanut palkkansa. Jumala on niin uskollinen ja hyvä. Kiitos ja kunnia kuuluu yksi ja ainoastaan Jumalalle.

Nyt valmistaudun loman viettoon. Monia tapaamisia ja asioiden hoitoa on ollut ennen loman alkua. Venäjänkielisen kanavan aloittaminen on täynnä yllätyksiä, eivätkä kaikki ole niin mukavia. Iloitsen ystäväjoukosta, jonka kanssa saimme vielä rukoilla Jumalan johdatusta kanavan toimintaan. Loma-aikanakin on velvollisuudet hoidettava. Laskut maksettava ja postilaatikko tyhjennettävä. Kuitenkin on levollisempaa, kun päivät eivät ole niin aikataulutettuja.

Haikeutta tuo lomakauden alkuun pitkäaikaisen toimittajamme Annan ja kuvaussihteerimme Maijun lähtö TV7:n palveluksesta. Vietimme läksiäisiä, joissa oli puheita, kyyneleitä ja jätskiä. Minna on runoilija, jolta pursuaa sopiva runo tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hänen tekemänsä kortit vuoroin itkettivät ja vuoroin naurattivat. Jumalan suuressa suunnitelmassa on paikka ja aika jokaiselle ja kaikelle.

Maailman tilanteessa piirretään nyt isoja kiemuroita. Varmana ja mahdottomana pidettyjä asioita menee nurin ja yllättäviä tilanteita paljastuu. Samat pahuuden henkivallat, jotka ovat kansakuntia pyörittäneet maailman alusta lähtien, pyörittävät sitä edelleen. Uskonnollisuudella ja hyvän elämän tv-ohjelmilla ei tätä pahuuden valtaa ihmissydämessä voiteta. Sanoman on oltava pelastuksen ytimessä. Sen on kerrottava Jeesuksen veren sovitustyöstä. Sitä Taivas TV7:n on julistettava – meidän ei pidä pelätä, mitä maailma huutaa. Jeesuksen nimessä on voima pahuuden voimien ylitse.

Pidetään yhdessä TV7 elinvoimaisena, jotta edes yhdeltä kanavalta saataisiin nähdä Jumalan läsnäolon ihmeitä ja kuulla sanomaa toivosta ja pelastavasta rakkaudesta. Ei riidellä eikä puhuta pahaa toisistamme, vaan siunataan toisiamme ja rukoillaan toistemme puolesta.

Jumala sanassaan kehottaa siunaamaan Israelia. Itse olen kasvanut TV7:n myötä vahvaan Israel-rakkauteen. Olenkin kiitollinen mahdollisuudesta, joka minulle kanavan myötä on annettu: nähdä, kuulla ja ymmärtää, kuinka tärkeä Israel ihmiskunnalle ja meille jokaiselle on. Heti loman ensimmäisinä päivinä saapuvat Israelin toimituksen pojat luoksemme tänne Suomeen käymään. Jonathankaan ei ole koskaan käynyt Suomessa kesäaikaan. Heidät viedään saunaan ja uimaan, ja he saavat maistaa savustettua lohta ja mansikkakakkua.

Toivotan sinulle siunattuja kesäisiä hetkiä! Muistetaan toisiamme rukouksin.

Rakkaudella siunaten

Mirja

 

503870d3-094a-4531-88f6-fb89976f56df