Toivoa kanavalla

image

Onko muutos mahdollinen?

Simo ja Marja Berlin uskovat muutoksen mahdollisuuteen. He ovat nähneet ihmeitä. Samanaikaisesti ihmeen kokenut tarvitsee tukea. ”Kun ihminen tulee uskoon vaikka huumetaustasta, hän ei saa jäädä vaille huoltoa tai hän palaa samaan aiempaan elämäntapaansa”, toteaa Simo Berlin. Tätä näkyä toteuttaakseen Berlinit perustivat kuntoutus- tai toimintakeskuksen. Lisäksi osana työtä toimii seurakunta Haminassa.

Aloin selailla televisiota ja päädyin TV7 -kanavan ohjelmaan, joka kertoi David Wilkersonin toiminnasta päihdeongelmaisten parissa. Itkin läpi ohjelman. Silti kesti monta vuotta ennen kuin keskuksemme aloitti toiminnan”, kertoo Simo. ”Monet uskovat nykyään korvaushoitoon – ehkä Jumala voi toimia sitenkin. Mutta vain Jumala voi vapauttaa ihmisen synnistä. Siinä on ero muihin hoitoihin.

Keskuksen tarkoituksena on myös uskoon tulleiden ohjaaminen Jeesuksen seuraamiseen ja opetuslapseuteen ja seurakunnan yhteyteen.

TV-ohjelman tarkoitus

Ohjelma tulee ilman muuta rohkaisemaan uskovia, sillä se kertoo Jumalan tekemistä ihmeistä. Se sopii kaikille katsojille. Toisaalta se voi auttaa myös päihdeongelmaisia näkemään uuden toivon. Ohjelma siis tarjoaa toivoa.

Pahuus yltyy maan päällä. Ongelma laajenee. Ennen huumeita myytiin vaikka kaduilla, mutta nyt niitä voi hankkia verkosta. Ongelma räjähtää käsiimme. Huumeita käytetään vaikka kotibileissä, eikä asiasta puhuta juurikaan.”

Kaikki eivät ole huumeriippuvuudessaan siinä pisteessä, että he kokevat tarvitsevansa apua. Jotta ihminen edes pyrkii saamaan apua, täytyy Jumalan vaikuttaa hänessä. Sitten keskus voi auttaa eteenpäin.

Muuta ohjelmatarjontaa

Simo Berlin oli Martti Ojareksen vieraana ’Isännän pöydässä’ samoin kuin Aimo Koskisen haastattelussa.

TV7 Arkissa voit nähdä ohjelmia David Wilkersonista sekä Wilkersonin viimeisen saarnan. Voit katsoa Davidin työtä jatkavan Gary Wilkersonin puheita. Myös Wilkersonin tarinasta tuttu entinen jengipomo Nicky Cruz kertoo vapautumisestaan.