Eliinan eväitä riittää, sillä niiden lähde on uupumaton

Torstaina 28.10. Eliina Heinonen täyttää kunnioitettavat 80 vuotta. Siunaavat onnittelut hänelle ja monia armon vuosia! Juhlavuodestaan huolimatta Eliina on ehtinyt tehdä myös uusia ohjelmia. Näitä ja monia edellisiäkin eväshetkiä on ollut kuvaamassa Antti Pekki. Kysytään Antilta, mikä Eliinan eväistä on jäänyt vahvimmin hänen mieleensä.

”Eliinasta huokuu rakkaus muita ihmisiä kohtaan”, Antti aloittaa ja jatkaa: ”sanaakin hän osaa opettaa sydämeltä sydämelle”.

”Me ollaan Eliinan kanssa ystäviä ja minulla on ollut suuri etuoikeus, kun olen saanut julistaa evankeliumia hänen kanssaan”, Antti lisää.

Evankeliumia Eliina tahtookin julistaa niin kauan kuin on mahdollista, ja muun muassa nuoremmille sukupolville hänellä on tärkeä viesti.

”Haluan muistuttaa vanhempia, että kun perheeseen syntyy lapsi, on tärkeää puhua Jeesuksesta ja turvallisesta Taivaan Isästä jo pienestä pitäen”, Eliina sanoo. ”Tuntuu pahalta, kun lapset kävelevät ja juttelevat kirkossa, ja heitä arvostellaan sen vuoksi. Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta. Usko tulee parhaiten esiin tavallisessa arjessa, ennen kaikkea rakkautena, hellyytenä ja siinä, kun pyydetään anteeksi.”

Eliinan oma lapsuus ei ollut helppo, mutta hän on kiitollinen äitinsä jättämästä hengellisestä perinnöstä. ”Olin ottolapsi, ja äitini ei osannut arvostaa minua”, hän kertoo. ”Hän ei kuitenkaan tehnyt sitä pahuuttaan vaan hän olisi toivonut omaa lasta. Äiti kuitenkin lauloi hengellisiä lauluja päivät pitkät ja välitti minulle ihanan kuvan armollisesta Taivaan Isästä. Se kantoi myös silloin kun uskoin Jumalan tuominneen minut.”

Meistä jokainen voi olla omalla paikallaan evankelista, Eliina rohkaisee. ”Sen jälkeen kun on löytänyt Jeesuksen, se on tarkoitettu niin. En tarkoita tuputtamista, mutta työkavereille voi vaikka mainita, että on käynyt pyhänä kirkossa. Silloin ihmiset seuraavat sinua ja saat olla Jumalan viides evankeliumi, vaikka et sanoisi sanaakaan.”

Eliina on myös aina kertonut elämästään avoimesti niin kirjassaan kuin puhuessaan tv:ssä tai erilaisissa tapahtumissa. Hän on iloinen siitä, että kaunistelematta kuvattu ja rehellinen elämäntarina on herättänyt uskon monissa kuulijoissaan.

Yhden ajatuksen Eliina haluaa vielä jättää. ”Ei kävellä ihmisten ohi”, hän toivoo. ”Ei vastata vain, että ihan hyvää kuuluu. Kun uskallamme sanoa, miten todella voimme, silloin kohtaamme toisemme aidosti. Ei arvostellen eikä tuomiten vaan rakastaen.”

Artikkelissa käytetty pohjana Ystävälehdessä 1/2019 julkaistua haastattelua.

Katso Eliinan eväät -sarjaa joka toinen tiistai klo 19.30 tai tutustu sarjan edellisiin jaksoihin TV7 Arkissa. Vuoden 2022 alusta ohjelmaa voi katsoa joka toinen torstai klo 18.30.

Lue kanavan ohjelmantekijöistä, ohjelmista ja kuulumisista TV7 Ystävälehdestä. Tilaa lomakkeella tai soittamalla numeroon 09 756 2510 (ma–pe 9–16).