TV7 toivottaa rauhaa kesällä ja syksyllä

image

Alkuvuoden tunnelmia

Rauhan ja totuuden jakaminen on ollut ajankohtaista vuoden 2022 alussa. TV7 työ on osoittautunut tarpeelliseksi juuri tässä ajassa. Toiminta sekä Suomessa että lähialueilla on näyttänyt merkityksensä juuri turvattomassa ajassa. Osuvia teemojamme ovat olleet ”Rauhan minä jätän teille” (Joh. 14:27) ja ”Jumalan sana ei tyhjänä palaja” (Jes. 55:11).

Näkemyksiä kanavan johdolta

Kanavan johtaja Martti ja Mirja Ojares toteavat, että evankeliumin sana on vahva kanavalla. Se antaa turvaa, vaikka meitä ympäröi kärsimys. Katsojat ovat lähettäneet paljon rohkaisevaa palautetta. Erityisesti rukousohjelmat koetaan merkityksellisinä.

Sota loi varjon raskaan talven ylle”, Mirja toteaa. ”Kuitenkin on Jumalan toivo. Menneisyys ei enää palaa sellaisenaan, mutta meillä on parannuksen toivo ja iankaikkinen elämä.” Martti lisää tähän ajatuksiaan: ”TV7 tarjoaa mahdollisuutta rukoukseen ja rakkaudessa ojentamiseen. Muutosta tarvitaan myös uskovien elämässä.

Kuluneen vuoden aikana maailman tapahtumat ovat suorastaan vyöryneet silmiemme eteen. Se on toisaalta korostanut työmme merkitystä entisestään. Olemme kanava, josta virtaa sovintoa, toivoa ja uutta elämää jokaiseen kotiin.” Näin toteaa Erika Niemelä, lahjoittajasuhteiden ja varainhankinnan päällikkö.

Erika jatkaa: ”Työtäni varainhankinnan ja katsojasuhteiden parissa rytmittävät erilaiset kampanjat. Erityisesti Iloisen antamisen illat ovat minulle työni kohokohtia. On mahtavaa olla suorassa lähetyksessä, joka kokoaa yhteen rakkaat katsojamme! Maaliskuun Iloisen antamisen ilta oli erityinen. Ohjelman teemaksi valikoitui Sittenkin toivoa – veressä on voittomme! Lavasteissa meillä oli kyyhky muistuttamassa rauhan ruhtinaasta … vain Jeesus voi tuoda todellisen rauhan omaan elämääni ja koko maailmaan. Mikä ihmeellisintä, tätä täydellisen ajankohtaista teemaa tai lavasteita valitessamme emme vielä tienneet Ukrainan sodasta...”

Lomalle hyvillä mielin

Millaisella mielellä kesäloma alkaa? Voiko lomasta nauttia kaiken levottomuuden keskellä?

Mirja korostaa levon merkitystä sekä itselleen että katsojille. ”Kun olemme jatkuvasti liikkeessä, tarvitsemme lepoa ja rauhaa. Lomalle lähdemme levollisina.

Erika toteaa: ”Vaikka vuosi on ollut maailmanpoliittisesti epävarmaa aikaa, voin mennä lomalle turvallisin mielin. Saan luottaa siihen, että Jumala suojelee ja johdattaa. Kesä on virkistävää ja huoletonta aikaa koko perheellemme. Tiedossa on ikimuistoisia yhteisiä hetkiä ja jännittäviä lomaretkiä!”

Syksyn uudet tuulet

TV7 aloittaa syksyllä uudenlaisen rukousohjelman. Kyseessä on Muurinaukossa: valtakunta rukoilee –sarja. Se on maakuntien rukousarmeija, jolle TV7 tarjoaa tukensa. ”Rukousarmeija  ohjelmissa tullaan näkemään myös päättäjiä eri maakunnista. Tarkoituksena on, että rukous tapahtuu 24/7”, korostaa Martti.

Kanava tarjoaa myös uusia Raamattuun liittyviä ohjelmia. Lisäksi Martille on selvää, että Israeliin liittyvät ohjelmat ovat monille kanavan tärkeintä antia. ”Israelin tilanne on murroksessa. Iranin kanssa tapahtuvat konflikti on väistämätön. Israel-ohjelmat ovat äärettömän ajankohtaisia.”

TV7 ei ole vain suomenkielinen kanava, vaan se toimii eri maissa. ”Ukrainan sota on muuttanut asioita venäjänkielisen kanavamme kannalta ihan käytännön asioissakin. Tarvitsemme rukousta ja tukea. On pidettävä mielessä perimmäinen tarkoitus ajallisten asioiden keskellä,” muistuttaa Mirja.

Erika toteaa rukouksen olevan kanavan perusta, ja syksynkin varmasti alkavan rukouksen siipien kannattelemina. ”Ilman yhteistä rukousta kanavamme tuskin olisi kahdenkymmenen vuoden aikana kasvanut näin … kanava tavoittaa päivittäin satojatuhansia ihmisiä. Kanavalla on tuhansia aktiivisia tukijoita. Tämä on rukousvastaus!

Kanavan teema

Emme tunne tulevaisuutta, mutta rauha on aina tarpeen. Jeesuksen sanat rauhoittavat meitä myös jatkollaan: ”…älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” (Joh. 14:27)

Katsojille on tarjolla ohjelmaa myös kesällä. Monet ovat toivoneet uusintoja, joita näytämme heinäkuussa. Ohjelma-arkistossamme Arkissa odottavat tuhannet mielenkiintoiset ohjelmat.

Tapaamme jo elokuussa Raamatun ja rukouksen merkeissä.

TV7 toivottaa Jumalan rauhan täyttämää levon aikaa!