TV7 Israel: Israelin valtion virallisesti tunnustama uutistoimisto

image

Israelin hallituksen lehdistötoimisto (GPO) tunnustaa TV7 Israel -toimiston viralliseksi uutistoimistoksi. Uutistoimisto hankkii uutisia ja tuottaa ohjelmia ammattimaisesti. Jonathan Hessen toimii päätoimittajana ja uutisankkurina johtaen TV7 Israel toimintaa. Hessen on palvellut armeijan taistelujoukoissa, mutta hänellä on kokemusta myös strategisesta ja hallintoon liittyvästä tutkimuksesta. Myös hänen vaimonsa Ma’ayan Hessen työskentelee uutistoimistossa muun henkilökunnan lisäksi. TV7 toimitusjohtaja Martti Ojares toimii Israelin toimiston neuvonantajana.

Uutistoiminnan tavoitteena on tarjota paikkansapitävää tietoa niistä haasteista, joita Israelin valtio tänään kohtaa. Paitsi että TV7 tarjoaa ajankohtaista tietoa, TV7 Israel uutiset haastaa katsojia nimenomaan rukoilemaan rauhaa Jerusalemille Psalmin 122 mukaisesti.

Ohjelmiin kuuluu monta mielenkiintoista, hieman eri näkökulmista asioita tarkastelevaa yksittäistä ohjelmasarjaa.

TV7 Israel News on vuodesta 2009 esitetty päivittäinen uutiskatsaus ajankohtaisiin tapahtumiin Israelissa. Ohjelma on vuodesta toiseen yksi katsotuimmista TV7:n historiassa.

Jerusalem Studio aloitti vuonna 2011 puolen tunnin pituisena ohjelmana. Studio on kaksi kertaa viikossa ilmestyvä huippuasiantuntijoiden keskusteluohjelma, jossa Israelin turvallisuuspalvelun, akatemian ja ajatushautomoiden henkilöstö keskustelevat geopoliittisista ja strategisista tapahtumista Lähi-Idässä.

Lähi-itä aikajanalla on uudempi Jonathan Hessenin ja tunnetun messiaanisen Raamatun opettajan Amir Tsarfatin keskusteluohjelma. Tsarfatilla on myös sotilaallista taustaa. Ohjelman tarkoituksena onkin keskustella profetioista ajankohtaisten tapahtumien kautta.

Uusi ja strategisesti merkittävä kuukausittainen ohjelma on Amir Orenin isännöimä Suurvallat pelissä. Ohjelma pureutuu suurvaltojen politiikan ytimeen ja sen vaikutukseen muihin maihin. Ohjelmajakson pituus on 45 min.

Myös Amir Orenin isännöimä Jerusalemin vartijat esitetään noin kerran kuussa. Ohjelmassa Oren haastattelee miehiä ja naisia, jotka ovat vartioineet Israelia (Jes. 62:6).

Minne menet, Eurooppa?, jossa Jonathan Hessenin haastattelemat huippuasiantuntijat keskustelevat Euroopan taloudellisesta ja poliittisesta tilanteesta, on myös uusi ohjelmasarja. Tämä tunnin mittainen kuukausittainen sarja sisältää sotilaallista, taloudellista ja poliittista analyysia. Ohjelma sisältää myös ennusteita tapahtumista, jotka koskettavat koko maailmaa.

Israelin tapahtumat koskettavat koko maailmaa. Näiden ohjelmien kautta TV7 kutsuu sinut ymmärtämään taustoja, syitä ja seurauksia syvällisellä tasolla.

Löydät ohjelmien lähetysajat nettisivujen ylälaidasta kohdasta ”TV-opas”. Jos haluat seurata Israelin studiolla tehtyjä ohjelmia englanniksi, voit klikata TV7 Israel News -sivulle tai seurata heidän YouTube -kanavaansa.