Tee minusta rukous puolesta maan

Tehokkain evankelista on sellainen, joka on itse kulkenut vaikean tien pimeydestä valoon. Hän osaa tavoittaa samassa tilanteessa olevat ihmiset, samaistua heihin ja uskottavasti kertoa pelastuksen toivosta Jeesuksessa. Oma kipu ja ahdistus on muuttunut vahvaksi työkaluksi Jumalan käyttöön.

Samaistuminen on avain myös rukoustyössä. Jumalan kättä liikuttavaa esirukousta syntyy silloin, kun esirukoilija antaa sydämensä murtua rukouksen kohteena olevien ihmisten tai tilanteiden takia. Sitä ei ihminen itsestään halua. On paljon helpompi rukoilla ulkopuolisena – tai pahimmillaan ylhäältä päin. Silloin on lähellä hurskas farisealainen taparukous.

Saadakseen esirukoilijasta astian jaloa käyttöä varten, Jumala antaa esirukoilijan monesti kulkea niiden koetusten läpi, joiden puolesta Hän kutsuu rukoilemaan. Omat ja lähipiirin sairaudet, taloudellinen ahdinko tai oman asuinympäristön turvattomuus tuottavat aitoa, sydämen pohjasta nousevaa esirukousta.

Pyhä Henki voi sytyttää rakkauden ja rukouskutsun myös ilmestyksen kautta. Olen muutaman kerran kokenut, kuinka joku tilanne, kansa tai alue, jota kohtaan ajatukseni on lähinnä ollut ”evvk – ei voisi vähempää kiinnostaa”, on hetkessä tullut tärkeäksi, kun Jumalan Henki on antanut ilmestyksen siitä. Viimeksi niin kävi muutama viikko sitten, kun tapasin uskovan veljen, joka kertoi maansa ja kansansa jakautuneesta tilanteesta. Aivan tavallinen keskusteluhetki sai uuden syvyyden, kun yhtäkkiä tunsin sisäistä kipua tuon kansan tilanteesta. Näin hengessäni maan tilanteen ja siihen johtaneet syyt. Mieleeni nousi samantien, että on alettava rukoilemaan sen puolesta, ja ehkä lähdettävä paikan päälle rukoilemaan.

Olenkin oppinut olemaan varovainen silloin, kun joku rukousaihe tuntuu etäiseltä eikä rukous tunnu kohoavan. Juuri silloin Jumala saattaa antaa rukousaiheen, johon itse en olisi tarttunut, ja nöyryyttää ajatusmaailmani ahtautta. Tai Hän vie vaikeisiin tilanteisiin pehmittääkseen sydämen rukoukseen. Lopulta – miten huimia näkymiä avautuukaan, kun Pyhä Henki näyttää, mitä Hän haluaa asialle tehdä rukousten kautta.

Esirukoustyö Pyhän Hengen johdossa on yllättävää ja innostavaa.

Tervetuloa siunatulle epämukavuusalueelle!

Marita Rautio

Suomen esirukoilijoiden maakunnallinen rukousarmeija kulkee nimellä Muurinaukossa-rukousarmeija, ja on samanniminen kuin esirukoilijoiden tv-ohjelma. Jos kuulet sofarin kutsuvan, liity mukaan!

Artikkeli on julkaistu Christina-lehdessä 6/2018.