Täydellisen isän tiimissä

”…ja olen oleva teidän Isänne, ja teistä tulee minun poikiani ja tyttäriäni, sanoo Herra, Kaikkivaltias.” (2. Kor. 6:18.)

Meillä on kaikilla vähintään yksi täydellinen Isä, Jumala, Kaikkivaltias. Hän on itse halunnut antaa henkensä ihmisten puolesta, jotta voisi kutsua heidät lapsikseen; pojikseen ja tyttärikseen. Mikä mahtava etuoikeus!

Näin isänpäivän aikaan mielessä voi olla myös tämän maailman isät. Miten he kokevat omat roolinsa esimerkillisen Taivaan Isän rinnalla? Isän, joka on aina hyvä ja luotettava – myös heille isinä.

Näiden kommenttien myötä: Hyvää isäinpäivän viikkoa kaikille miehille isyyden muotoon ja määrään katsomatta!

Lapsen tuloa perheeseen voisi verrata kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa olemme vaimon kanssa arkoina ja pelokkaina uima-altaan vieressä. Muut pariskunnat huutelevat altaasta, että tulkaa tänne vain, täällä on lämmintä. Kun viimein uskaltaudumme pulahtaa veteen, se onkin kylmää. Ei tämä mennytkään aivan niin kuin itse kuvittelin. Pian veri alkaa kuitenkin kiertää suonissa ja vesi tuntuu lämpimältä. Parhaimpia asioita isyydessä on tutustua aivan uuteen ja ihmeelliseen persoonaan, nähdä hänen kasvutarinansa.

– Isä 46 v, kaksi kouluikäistä lasta

Elämä lapsen vanhempana johtaa anomaan Hengen hedelmien kasvua itsessä.

– Isä 36 v, lapsi 5 v

Vasta isäksi tulon jälkeen olen alkanut ymmärtää, mitä tarkoitetaan pyyteettömällä rakkaudella. Päivän paras hetki on nykyään, kun töiden jälkeen astun kotiovesta sisään ja kuulen tyttäreni askeleet hänen juostessaan innosta hihkuen ovelle minua vastaan.

– Isä 33 v, lapsi 1 v 9 kk

 

Miehistä puhetta isänpäivän ohjelmistossa su 14.11.

09.30 Kirjailijahaastattelu: Kirjailijahaastattelussa Kari O. Niemi kirjastaan Kulttuurina kunnioitus. Kuinka Jumala haluaa meidän kohtelevan toisiamme.

10.00 Jumalanpalvelus MAF Peltilintuleiriltä. Juonto MAF Suomen toiminnanjohtaja Janne Ropponen, puhe kenttärovasti Kari Mannermaa, saarna Roy Rissanen, piano Sirpa Honkanen ja trubaduuri Juha Paronen.

16.00 Derek Prince: Jeesuksen johtajuus.

17.30 Jobin kirja sinua varten: Asian vierestä. Luvut 14–18.

18.30 Ojares & Ahvio: Avoimet rajat ja islamismi. Osa 3/3. EU:n myötä Suomeakin ovat koetelleet ihmisvirrat kaukomaista. Missä määrin maahanmuutto palvelee islamismia?

19.00 Eläimet opettavat: Lentotaito. Ihminen voi ajatella keksineensä lentämiseen tarvittavan siipiteknologian kaikkine yksityiskohtineen, mutta luonnossa se on ollut käytössä jo paljon kauemmin.

20.00 Vain yksi tie: Kuinka pappi tuli uskoon – ja isä myös. Pikkupojat katselivat vanhempien juomista sivusta. Lopulta koko perhe oli alkoholin kourissa. Kun Make sitten eräänä pääsiäisenä vietti isänsä kanssa ryyppyiltaa ja Jeesus-elokuva tuli TV:stä, sanoi Maken Pekka-isä sanat, jotka muuttivat pojan ja koko perheen elämän.

20.30 Aikain merkit Sanassa: Vankileirien saaristo. Neuvostoliitossa oli 10 000 vankileiriä, joissa vankeja oli ainakin 14 miljoonaa. Leireille saattoi joutua mistä syystä tahansa.

23.00 Ensimmäinen kirje Timoteukselle: Käskyn päämäärä on rakkaus. Keskustelemassa Paavo Järvinen, Ilpo Jokimäki, Martti Ahvenainen ja Onni Haapala.