Rauhaa ja iloa kesään: TV7 työntekijöiden vinkkejä

image

Iloisena kesään

Kuluneet kuukaudet ovat olleet monille synkkää aikaa maailmantilanteista johtuen. Mutta nyt on kesä! Luomistyö on jälleen näyttäytynyt kukkivina kumpuina ja vihertyneinä metsinä. Tämä maailma on edelleen Jumalan luoma maailma, jonka kauneudesta saamme nauttia. Suven Suomi tarjoaa mukavaa nähtävää ja koettavaa lomalaisille. Loma on tarpeen jokaiselle!

Joku voi kokea syyllisyyttä ilosta sodan keskellä. Saammeko nauttia rauhasta, kun lähellämme vallitsee sotatila? Onko oikein iloita? Kuinka kesään löytyy ilo ja rauha?

TV7 työntekijöillä on aiheesta ajatuksia, joita päätimme jakaa katsojiemme kanssa.

Matkakohteita

TV7 kaupan Nina Kärpänen toteaa Helsingin olevan hyvä kesäkaupunki: ”…paljon erilaisia kohteita, monipuolinen hotellitarjonta, upeita kävelyreittejä…laivalla voi käydä Korkeasaaressa tai Suomenlinnassa! Täältä löytyy loistavia ruokapaikkoja… Kulkeminen on kätevää myös julkisilla...”

Petri Rantanen suosittelee Tammisaarta. ”Se on kaunis, pieni ja rauhallinen paikka, joka sopii hyvin perheille.”

Viestintäpäällikkö Elina Savolainen suosittelee rantakohteita: ”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Nurmijärven Sääksjärvi on todella hieno kohde. Järvi on lähdepohjainen ja siksi hyvin puhdas ja raikas. 300 metriä pitkä hiekkaranta miellyttää varmasti kävijöitä. Järven rannalla voi miettiä Herran hyvyyttä. Hänen elävän veden lähteensä täytyy olla loputtomat kun maallinenkin lähde on muodostanut kokonaisen järven.”

Sometoimittaja Minna Pitkähalme puhuu vedestä: ”Kesällä hakeudun aina veden äärelle.  On niin rauhoittavaa hiljaa katsella tyyntä järvi- tai merimaisemaa. Ihaillen katselen, kuinka taivas sekä muu ympäröivä maisema maalavat omat värinsä veden pintaan. Näen siinä Jumalan vaihtelevan taideteoksen.

Ilon ja rauhan ajatuksia

Lähdemme aviomieheni kanssa lomalle odottavin ja hyvin mielin. Tärkeää on myös ettei liikaa aikatauluta lomaa… rukous, kiittäminen ja ylistäminen ovat tärkeitä. Niiden kautta lomalainen nousee ikään kuin myrskyjen yläpuolelle ja mieli on tyyni”, toteaa Nina.

Petri korostaa Raamatun lukemista, rukousta ja ylistystä, jotka kiinnittävät meitä enemmän Jeesukseen, joka on horjumaton turva: ”Jeesus on voittanut maailman myrskyineen ja Hän kykenee antamaan yliluonnollisen rauhan. (Joh. 16:33) Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” Petrin ajatuksissa kaikki maanpäällinen on tilapäistä ja häviävää. Todellinen kotimme ei ole täällä vaan Jeesuksen luona, ja sinne emme voi ottaa täältä mitään mukaan. Mitä vähemmän ihminen on kiinnittänyt itsensä ajallisten asioiden sijasta Jeesukseen, sitä vähemmän ajallisten asioiden muutokset horjuttavat häntä.

Elina toteaa loman ihanaksi – on aikaa pysähtyä, ihmetellä ja ihastella. Nähdä ihmisiä ja kokea yhteyttä. Koskien maailman tilaa ns. sijaiskärsiminen ei auta heitä, ketkä todellisuudessa kärsivät. ”Tärkeintä on aina rukous ja siihenkin on lomalla enemmän tilaa kuin arjen hommien keskellä. Ilo Herrassa on väkevyytemme ja kiitollisesta sydämestä nousee elämää. Synkkyyteen vaipuminen ei ole Jumalan mielenmukainen ratkaisu maailman hätään.”

Minna lähtee lomalle vapaudesta käsin ja avoimin mielin: ”Lomasuunnitelmia ei vielä ole. Tämä voisi olla stressaavaa, mutta näen sen niin että nyt kaikki on vielä mahdollista. Usko ja luottamus Jumalaan tuovat rauhan myös tähän kesään. Pyrin olemaan läsnä ja nauttimaan hetkistä.”

Hyvää on

Jumalan Sana kertoo, että Jumala tarkasteli luomiaan asioita. ”Jumala näki, että se oli hyvä.” (1. Moos. 1:12) Ihminen on eri tavoin pilannut alkuperäistä luomistyötä. Silti voimme edelleen nähdä Jumalan suuruuden merkit ympärillämme. Vanhan laulun sanoin ”Hän pitää maailmamme kädessään...” Iloitkaamme siitä!

TV7 toivottaa jokaiselle katsojalle Jumalan rauhan ja ilon täyttämää kesää 2022!