Oiva Salli on saanut nähdä Jeesuksen

image

”Oiva oli rehellinen ja hyvä mies”, aloittaa Martti Ojares ja jatkaa: ”Oiva teki yli sata ohjelmaa TV7:lle. Pyhän Hengen johdattamia opetuksia. Sellaisia, joista voimme ammentaa vielä vuosia ja vuosia.” Lopuksi Martti vielä toteaa: ”Oiva eli Jumalaa lähellä ja nyt hän pääsi sinne mistä on muille puhunut. Ja millä tavalla! Kyllä Jumala otti omansa kunnialla kotiin.”

Oiva Sallilla oli Israel vahvasti sydämellään. Hän sai vanhemmalla iällään tietää omista juutalaisista juuristaan ja halusi muuttaa Israeliin loppuelämäkseen. Sinne hän halusi myös tulla haudatuksi.

Ennen pääsiäistä Oivan valtasi tarve lähteä Israeliin ja syödä pääsiäisen seder-ateria siellä. Saatuaan Jumalalta luvan lähteä, matkusti hän kahdeksi viikoksi Rachel ja Efraim Naggarin luokse. Lämpimät ja syvälliset keskustelut siivittivät Oivan aikaa Jerusalemissa. Hän sai nauttia myös seder-aterian pääsiäisen aattona.

Vaikka Oiva Salli oli vielä poismenopäivänsä aamulla 17.4. voinut hyvin, olipa hiukan vitsaillutkin, oli hänellä sydämessä vaivaa. Sydän myös vei hänet suunniteltuna kotiinpaluupäivänä Suomen kodin sijasta kotiin Isän luo.

Vielä ennen matkaansa oli Oiva ollut yhteydessä Otso Salmiseen TV7:llä ja toivonut uusia kuvauksia. Pyhä Henki oli viime aikoina puhunut hänelle paljon asioita mitä jakaa. Työ jäi tästä näkökulmasta katsottuna ehkä kesken täällä maailmassa, mutta Isällä on oikea aika kaikelle.

Muistamme TV7:llä Oiva Sallin, joka silloin tällöin tuli käymään, keskusteli, rukoili ja osallistui. Hän opetti aina saamastaan tuoreesta Hengen johdatuksesta käsin. Oli ystävällinen ja vilpitön. Hän oli osa TV7-perhettä ja surusta huolimatta voimme yhdessä iloita hänen onnistuneesta matkastaan Jerusalemiin ja siitä Isän luo.

 

Voit katsoa Oivan opetusohjelmia Tulen kosketus sytyttää ja Lähesty Pyhän Hengen tulta!

Voit lukea lisää Oiva Sallista TV7 Ystävälehden artikkelista 3/2020.

Hengen vuodatus on herätyksen avain

Pyhän Hengen vuodatus on juuri se voimalataus, jota moni voi kokea kipeästi tarvitsevansa. Pastori Oiva Salli puhuu ja opettaa Hengen lahjoista, koska hän tahtoo nähdä herätyksen valtaavan koko Suomen.

Entinen pastori Oiva Salli tahtoo nähdä Pyhän Hengen vuodattavan voimansa yhä useampiin Suomen uskoviin. Hän kutsuu sitä Pyhän Hengen uskonpuhdistukseksi. Syksyllä kuvattavassa ohjelmasarjassa Lähesty Pyhän Hengen tulta Oiva kertoo, kuinka Hengen täyteyden voi saada ja miksi sitä kannattaa etsiä.

”Kaikkien uskovien pitäisi satsata Pyhään Henkeen ihan eri tavoin, koska Hengen täyteydessä Herra toimii kauttamme ennemmän. Kun Henki saa toimia eri armolahjojen kautta, siitä tulee uskoville uutta rohkeutta. Palvellessaan ja auttaessaan muita saa ilon sisimpään”, hän sanoo. ”Esimerkiksi kun Jeesus lähetti 70 opetuslasta kaksittain parantamaan sairaita ja vapauttamaan vangittuja, he olivat iloisia, koska henget olivat heille alamaisia. Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme. Erityinen rohkeus näkyi opetuslapsissa siten, että he menivät uskonsa tähden kuolemaan saakka.”

Lukemattomat rukoilevat Suomeen herätystä, jotta Jumalasta kauas kääntynyt kansa kääntyisi Hänen puoleensa. Avain herätykselle on Jumalan sanan voima ja Pyhän Hengen todellinen toiminta uskovien kautta.

”Pyhän Hengen herätys on Jumalan tulta isossa muodossa”, Oiva sanoo. ”Vuosi sitten pitkän puhelinkeskustelun päätteeksi pyysin yhtä ystävääni puhumaan kielillä, koska hyvin usein voin saada siihen selityksen. Heti kun hän alkoi puhua, näin kuvan valtavasta tulesta, joka oli sellaista kokoa, että käsitin, että se on monen paikkakunnan kokoinen. Laaja tuli oli taivaasta tulossa. Se oli alareunastaan kuin iso, läpinäkyvä pussi, mutta tulen värinen. Ylhäällä leimusivat suuret liekit. Kun tuli kosketti maata, se lähti leviämään maata myöten. Ei kovin näkyvästi, mutta se voitti alaa yhtäkkiä ja paljon. Tajusin, että suurta herätystä ei voi tulla, ellei Jumala laske Henkeään alas kokonaisten alueiden päälle.”

Kun Pyhän Hengen tuli valtaa alaa, Jumalan valtakunnan yliluonnolliset merkit alkavat näkyä.

”Kun Pyhä Henki saa täyttää ja tuoda uuden todellisuuden, Jumalan valtakunta näyttäytyy yliluonnollisena samoin kuin alkukirkon aikana. Opetuslapsille yliluonnollisuus oli jopa luonnollinen asiantila. Senaikainen yhteiskunta säikähti, että mitä tämä on, kun mykkä rupeaa puhumaan ja sokea näkemään. Jeesuksen ja Hänen seuraajiensa piti julistaa, että taivasten valtakunta on tullut lähelle. Heidän piti sanoa, että nyt on eri asiasta kyse kuin Rooman valtakunnasta. Me ihmiset olemme välikappaleina, kun Jumala tekee sen meidän kauttamme. Opetuslapsilla oli valtava rakkaus eksyneitä kohtaan, ja sitten tulivat evankeliumin pelastussanoma ja voimateot.”

Yli 30 vuoden pappisuransa aikana Oiva Salli on kiertänyt Suomea ja muita maita erilaisissa tilaisuuksissa ja palvellut seurakunnassa vielä eläkevuosina. Uskoon hän tuli 50 vuotta sitten ja kuusi vuotta myöhemmin, vuonna 1976, hän täyttyi Pyhällä Hengellä pienessä helluntaiseurakunnassa.

”Sen jälkeen kokemusmaailmaa on karttunut eri armolahjojen kohdalla”, Oiva sanoo. ”Kanadassa oli tavallinen jumalanpalvelus, ja virren aikana sain tiedon sanoja. Jollakulla oli nenässä ja poskessa ihottumaa ja muuta vaivaa. Mainitsin tästä jumalanpalveluksen lopussa. Sitten eräs mies katsoi ihmetellen vaimonsa kasvoja ja totesi, että hei, ei mitään näy enää! Siinä tapahtui paraneminen saman tien.”

”Eräässä parin tuhannen ihmisen rukouskokouksessa Meksikossa näin, kuinka noin kymmenen ihmisen pään päällä oli elävä ja palava tuli”, Oiva jatkaa. ”Los Angelesissa sama toistui gospelyhtyeen kohdalla. Nuoret soittivat rokin tyyppistä gospelmusiikkia, ja olin jo lähdössä pois, koska mielestäni se ei ollut oikein sopivaa. Mutta sitten näin koko ryhmän yläpuolella Pyhän Hengen tulen. Ei tulenlieskan näkeminen toki mikään välttämättömyys ole mutta uskon, että Jumala tahtoi näyttää, että Hänen Hengestään oli kyse ja että nuoret levittivät hyvää sanomaa oikealla sydämen asenteella.”

Vaikka Oiva on vuosikymmenten aikana nähnyt ja kokenut paljon, hän ei ota yliluonnollisuutta itsestäänselvyytenä vaan tahtoo säilyttää lapsenkaltaisen ihmettelyn.

”Kun erilaisia lahjoja tulee, se on aina ihme. Ei voi sanoa niin, että mennään sinne ja saadaan jokin lahja”, Oiva sanoo. ”Toki on paikallaan opettaa, miten lahjat käytännössä toimivat ja miten niitä voi ottaa vastaan. Mutta kun kieliä selitetään tai tulee muita armolahjoja, ihminen itse ei saa sitä aikaiseksi, vaan hetki on sellainen, että Jumala tahtoo ihmisen kautta toimia. Esimerkiksi kerran opetin tiedon sanan lahjasta noin 30 helluntailaiselle ja neljä heistä sai rukouksen jälkeen julkisesti tiedon sanan. Toisessa paikassa viisi yhdeksästä sai kielten selittämisen lahjan. Kun kierrän Suomea ja jotain tällaista tapahtuu, tiedän, etten se ollut minä, vaan Jumala tahtoi sen tehdä.”

Jos tahtoo olla Jumalan käytössä ja mukana herätyksessä, kuinka Pyhän Hengen vuodatuksen voi ottaa vastaan? Oiva sanoo, että monilla Hengen lahjat toimivat jo arkipäivän tilanteissa heidän huomaamattaan.

”Tämmöiset asiat voivat avautua eri ihmisille eri tavoin. Tulee tunne, että pitää mennä käymään naapurissa, ja vierailun jälkeen ajattelee, että olipa tosi hyvä, että tuli käytyä! Vaimoni esimerkiksi sanoo, että kun tuli mieleeni soittaa eräälle tutule, niin olipa hyvä, että soitin juuri sillä hetkellä”, Oiva selittää.

”On paljon sellaista, että on saatu lahja mutta suomalaiset eivät sitä uskalla käyttää”, hän jatkaa. ”Tulin rukouspiirissä kysyneeksi lähellä kahdeksaakymppiä olevalta mieheltä, että oletko koskaan kielillä puhunut. ’En ole moneen vuoteen harrastellut sitä’, kuului vastaus. Korjasin, että ei sitä ole harrastusta varten saatu, ja rukoilimme yhdessä. Kohta hän puhuikin, ja vartin päästä jo selitti kieliä, kun opetin häntä.”

”Suomessa on varmaan 100 000 ihmistä, jotka puhuvat kielillä, mutta suurelle osalle se on valitettavasti jäänyt siihen”, Oiva jatkaa. ”Yhdellä paikkakunnalla oli ihminen, joka epäili, oliko hän lainkaan saanut kielilläpuhumisen lahjaa, koska hän toisti vain kolmea sanaa. Sanoin, että voin kuunnella. Kuuntelin, kun hän toisti niitä sanoja uudelleen ja uudelleen. Siinä ei ollut vain kolme sanaa vaan hänen sanansa olivat aitoa Hengen toimintaa. Hänen kielillä puhumisensa avasi profeetallisuuden minulle.”

Tärkeää lahjojen vastaanottamisessa on parannuksen teko. ”Tulee olla puhdistettu astia. Hengen ja sielunelämän sisäinen taistelu käydään jokaisen sisällä”, Oiva selittää. ”Teenkö Herran tahdon vai oman tahtoni mukaan? Hiljennynkö Herran eteen niin, että Hän voisi avata omaa tahtoansa minulle? Hengellä täyttyminen syventää jumalasuhdetta. Ihminen antautuu Jeesukselle eri tavalla ja on valmiimpi tekemään parannusta asioista, jotka häntä sitovat. Näin Pyhän Hengen vaikutus lisääntyy. Jeesus ensin pelastaa meidät uskon alkajana ja kasvattajana, mutta tavoite on se, että Pyhä Henki saisi sen jälkeen täyttää meitä jatkuvasti.”

Jumalan lahjoihin tulee suhtautua lapsenkaltaisesti. ”Yrittämällä tällaisia asioita ei löydy”, Oiva toteaa. ”Ei tule verrata itseään kehenkään muuhun vaan vain odottaa hiljaa ja ottaa vastaan. Voi kysyä Herralta, että mitä annettavaa sinulla minulle olisi? Hän antaa kullekin sen mukaan kuin näkee hyväksi.”

”Usein Pyhän Hengen toimintaan tarvitaan 2 – 3 ihmistä”, Oiva jatkaa. ”Kun Jeesus lähetti opetuslapset, hekin menivät kaksittain. Kun kaksi ihmistä rukoilee Jeesuksen nimessä, Hän on läsnä. Toki Pyhän Hengen täyteyttä koetaan myös itsekseen. Mutta Kristus-ruumiiseen eli kristittyjen yhteyteen Herra on tahtonut tuoda vahvemman läsnäolonsa. Yksinäinen ihminen lokeroituu omiin mielipiteisiin tai uskon tulkintoihin. Niinpä kun yhdessä rukoillaan, että Herra ilmesty, armolahjatkin lisääntyvät.”

Oivalla on upea näky siitä, mitä voi tapahtua, kun uskovat yhdessä etsivät Pyhää Henkeä. Jumalan kirkkaus tulee maan päälle.

”Ylistys vetää Jumalan voiman maan päälle”, Oiva kertoo. ”Usein Hengen läsnäolo koetaan voimakkaasti juuri ylistyksen aikana. Opin siitä aikoinaan kotikokouksissamme, kun ylistyslaulut saapuivat kirkkoonkin. Saatoimme kaikki tuntea, että nyt tuli suuri Herran läsnäolo tähän huoneeseen. Kerran näin näyn, jossa Suomen yllä, puiden latvojen tasolla, oli pilviä, joihin maasta tuli valojuovia, kun ihmiset ylistivät Jeesusta. Pyhän Hengen voima laskeutui alemmas ja kosketti ihmisiä, jotka olivat ylistyksessä. Oli valojuova ylistäjien ja Jumalan välissä ja pilvestä tuli ikään kuin voimaa ylistäjiin.”

Tällaiset näyt saavat Oivan unelmoimaan entistä suuremmin.

”Miksi opetan Pyhän Hengen lahjoja?”, hän kysyy. ”Olin kerran matkalla Meksikossa. Yhtenä iltana olin menossa nukkumaan ja huokaisin Herralle, että olen aika lailla väsynyt. Minulle näytettiin hiekkainen rinne, jossa oli joenuoma. Siinä ei virrannut vettä. Sisimpäni oli yhtä tyhjä kuin se joenuoma. Tuntui siltä, ettei yhtään mikään virrannut. Mutta sitten kuvaan tuli kämmenen kokoisia tulenlieskoja, jotka liikkuivat lappeellaan, eivät pystyssä. Vähitellen virta oli ääriään myöten tulenlieskoja ja ne virtasivat minuun.”

Näyssä Oiva kysyi, miksi tulenlieskat virtasivat häneen. ”Vastaus oli: ’Sinä annat niitä toisille, mutta kun tulee tulikaste, kaikki muuttuu.’ Se kosketti minua ja rukoilin hartaasti: ’Milloin tulee se aika, jolloin kastat Pyhällä Hengellä ja tulella? Sekä minut että kaikki muut.’ Uskon, että silloin Pyhä Henki saa niin suuren otteen, että lihan mieli jää sivuun. Odotan tulikastetta ja sitä, että saisin olla vielä enemmän Jumalan käytössä.”