Nouse siis ja mene

”Jokaisen paikan, johon te jalkanne astutte, minä annan teille, niinkuin olen Moosekselle puhunut”. Joos. 1:3

Kun Herra rohkaisi Joosuaa menemään Israelin kansan kanssa Jordanin yli Luvattuun maahan, Hän antoi myös huimia lupauksia. Alueen merkitseminen omaksi vain kävelemällä – kuulostaa aika kohtuulliselta! Kävelylle israelilaisia innosti myös se, että edes tulviva joki ei ollut esteenä, vaan Herra patosi vedet kävelyreitiltä.

Ensimmäinen operaatio Luvatussa maassa oli Jerikon valtaus. Sitä edelsi seitsemän kävelykierrosta kaupungin ympäri, jonka jälkeen sofarit soivat ja muuri luhistui.

Sama toimintatapa on toiminut historiassa useita kertoja senkin jälkeen. Maan valtaaminen Jumalan valtakunnan hallintaan on kesken. Jumala on kehottanut rukoilijoita kiertämään strategisia paikkoja seitsemän kertaa, ja vihollisen muurit ovat sortuneet. Niin tapahtui esimerkiksi muutama vuosi ennen Neuvostoliiton romahtamista, kun esirukoilijat kiersivät Kremlin Moskovassa seitsemän kertaa julistaen: ”Päästä minun kansani!” Koko Neuvostoliitto lakkasi olemasta, ja juutalaiset pääsivät vapaasti muuttamaan Israeliin.

– ”Kyllä mekin valtaisimme maata, jos se olisi noin helppoa!”
– Niinkö? Eikö Jumala ole sama tänään kuin Joosuan aikoinakin?

Rukouskävelyt ja -marssit ovat edelleen voimallinen ja muutosta tuova tapa rukoilla. Kävellessä rukouskohde konkretisoituu. Joskus Jumala kehottaa kulkemaan hiljaa (kuten Jerikon marssijat), joskus Hän antaa kehotuksen julistaa Raamatun sanaa (kuten Kremlissä).
Kävellessä Pyhä Henki saattaa näyttää tarkemmin, minkälainen ongelma on kyseessä, ja antaa siitä lisää ilmestystietoa. Silloin voi täsmällisesti julistaa Jumalan voittoa juuri niihin asioihin ja käyttää Hengen miekkaa, Jumalan Sanaa.

Kun sitten kyseinen alue tai toiminta on rukoillen vallattu Jumalalle, on vain ajan kysymys, milloin tilanne muuttuu näkyvästi!

Tässä vinkkejä rukouskävelykohteista:
-paikkakunnan kaupungintalo ja muut hallintorakennukset
-koulut
-kirkot ja seurakuntien kokoontumistilat
-liikekeskukset

Tänä vuonna Jumala kutsuu erityisesti marssimaan antisemitismin juurten katkaisemiseksi Suomessa. Sisäisen parannuksenteon merkkinä järjestetään paikkakunnilla Elämän marsseja, joiden alullepanijoina ja moottoreina ovat esirukoilijat.

Mikä kohde sinun asuinympäristössäsi tarvitsee muutosta?

Lähdetään!

Marita Rautio
Muurinaukossa-rukousarmeijan koordinaattori

Kolumni on julkaistu Christina-lehdessä 3/2019.