Mutta Minä sanon teille

Olemme kuulleet sanottavan – lehdissä, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa – että Suomen kansa harmaantuu ja mahdollisesti lakkaa olemasta sadan vuoden sisällä. Lapsia ei synny tarpeeksi. Elämisen vaikeus, itsekkyys, abortit ja monet syyt laskevat syntyvyyttä.

Onko edessämme kansanmurha, kuoleman hengen voitto Suomessa? Ei niin, vaan kuten Jeesus sanoi: ”…mutta Minä sanon teille”. Jeesuksella on edelleen annettavana tulevaisuus ja toivo Suomelle. Esirukoilijoilla on paikka tässäkin. Rukoilemalla lasten ja nuorten tulevaisuuden puolesta voimme hengessä ”synnyttää” uutta sukupolvea.

Olemme kuulleet sanottavan, ettei Suomen päiväkodeissa ja kouluissa saa puhua Jeesuksesta, ei rukoilla eikä laulaa hengellisiä lauluja tai virsiä. Se ei ole totta. Suomessa on edelleen uskonnonvapaus, ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta kieltojakaan ei ole. Olemme vain tyhmästi ja kiltisti uskoneet valheiden isän valheet ja sulkeneet suumme.

Mutta minä sanon teille: Puhukaa Jeesuksesta lapsille! Järjestäkää kotipyhäkouluja. Tukekaa ja kannustakaa uskovia opettajia ja varhaiskasvatuksen työntekijöitä.

Olemme kuulleet sanottavan, että lasten vanhemmat eivät enää uskalla luottaa omaan vanhemmuuteensa ja käyttää vanhemman auktoriteettia, ja ristiriitaisia asiantuntijaneuvoja tulvii joka lähtöön. Lapset määräävät perheissä, ja samalla tuntevat turvattomuutta.

Mutta minä sanon teille: rohkaiskaa vanhempia etsimään rukouksin viisautta lasten kasvatukseen Jumalalta, ihmeelliseltä neuvonantajalta. Lukekaa lapsille ja lastenlapsille Raamattua.

Olemme kuulleet kerrottavan, että yhä useampi suomalainen ei usko Jumalaan, ja kristinusko katoaa kartalta muutamassa vuosikymmenessä.

Mutta Jumala sanoo meille: Suomen kansa ei katoa vaan kasvaa ja loistaa Minun kirkkauttani tähän pimenevään maailmaan!

Rukoillen kirkkautta kohti

Marita Rautio

Muurinaukossa – rukousarmeijan koordinaattori

Rukoillaan yhdessä näiden ajankohtaisten aiheiden puolesta:
– lasten syntyvyys Suomessa kasvuun
– vanhemmille rohkeutta olla auktoriteetteja omille lapsilleen
– että kaikki Suomen lapset saisivat kuulla Jeesuksesta
– keskinäistä rakkautta ja kunnioitusta sukupolvien välille,
isien ja lasten sydänten kääntymistä toistensa puoleen

Kolumni on julkaistu Christina-lehdessä 1/2019