Lassi Erpiö on siirtynyt iankaikkisuuteen

image

Rakkaudellinen ja uskollinen ystävämme Lassi Erpiö on siirtynyt ajasta iankaikkisuuteen. TV7 sai uutisen Lassin poismenosta tiistaina 22. maaliskuuta. Edellisenä päivänä oli Lassi saanut nähdä Jeesuksen kasvoista kasvoihin ja kuulla sen tutun äänen, joka on johdattanut häntä halki vuosikymmenten.

Muistamme Lassin vakaasta ja järkähtämättömästä opetus- ja rukoustyöstä. Väsymättä hän kulki Jeesuksen viitoittamaa tietä rohkaisten ja herätellen sekä uskovia että uskosta osattomia. Moni on saanut kokea Jeesuksen ja Pyhän Hengen läsnäolon Lassin kautta. Ikävämme Lassin poismenosta on valtava, mutta samalla jälleennäkemisen toivo lohduttaa.

Lassi Erpiö tuli monille tutuksi erityisesti Ilpoisten piirin ohjelmien kautta, jumalanpalveluksia ja suoria rukousohjelmia unohtamatta. Lisäksi vuodesta 2018 Lassin ajatuksia sai kuulla hänen omassa ohjelmassaan Aikain merkit Sanassa.

Järjen uskosta sydämen uskoon

Turkulainen mies oli virkamieskodista kotoisin, eikä usko ollut kotona päällimmäisenä. Ennen uskoontuloa Lassin elämä kulki syklissä viikonlopusta viikonloppuun. Sitten äidin uskoontulo pani pojankin ajattelemaan. Lassi suoritti saman raamattukurssin kuin äitinsä, ja siitä uskoontuloprosessi hänen kohdallaan alkoi.

Vielä ennen todellista läpimurtoa vuonna 1989 joutui Lassi kokemaan suuria henkilökohtaisia ongelmia niin paljon, että hän ymmärsi niiden olevan kutsu Jumalalta muutokseen. Hän ymmärsi itse olevansa avainasemassa suhteessa oman elämänsä ongelmiin. Kun Marttilan seurakunnan Timo Mäkinen sitten laski ison kätensä hänen päälleen, tuli Jumalan Henki Lassin sisälle asumaan. Jumalan rakkaus vuodatettiin siinä hetkessä, ja sitä riitti jokaiselle päivälle.

”Aina mihin mä menen, mä menen evankeliumin kanssa.” Näin kertoi Lassi Erpiö vuonna 2012 Martti Ojarekselle Isännän pöydässä -ohjelmassa. Ulkomaita myöten traktaatit avasivat keskusteluja, ja puhujamatkoja riitti.

Vuonna 1989 Lassi meni mukaan Ilpoisten piiriin toimintaa. Vuonna 1994 alkoi radiotyö ensimmäisen kerran ja se jatkui muutama vuosi myöhemmin Radio Deissä. TV-työtä Lassi teki vuodesta 2007.

Isännän pöydässä -ohjelmassa Lassi mainitsi muun muassa, kuinka järjen maailmasta pitää uskaltaa murtautua yliluonnolliseen maailmaan ja unohtaa järjen päätelmät. Muuten ei esimerkiksi koettelemuksissa pärjää. Ekonomina mies varmasti tiesi, ettei se aina ole helppoa. Tällä arkisellakin rehellisyydellä ja avoimuudella hän avasi Herralle tietä tavallisten suomalaisten sydämiin.

”Rukoile mutta älä unohda soutaa”, sanoi Lassi hauskasti mutta osuvasti. Uskossa pitää toimia aina ja antaa Jumalan vaikuttaa tahtomista ja tekemistä. Lapsenuskoa tarvitaan ja toinen toisemme tukemista. Pysytään seurakuntaveneessä, Jeesus on siellä kanssamme, hän vielä kehotti.