Kristityt paastoavat ja rukoilevat Suomen puolesta 16. – 17.12.2020

Hebridien saaria Jumalan voimalla 1950-luvun alussa pyyhkäissyt herätys alkoi esirukoilijoista. He joutuivat ensin Jumalan puhutteluun Psalmin 24: 3 – 5 sanoin:

”Kuka saa nousta Herran vuorelle ja kuka seisoa hänen pyhässä paikassaan? Se, jolla on viattomat kädet ja puhdas sydän, joka ei tavoittele turhuutta eikä vanno väärin. Hän saa siunauksen Herralta ja vanhurskauden Jumalalta, pelastajaltaan”.

Jatko on herätyksen historiaa. Tulkaamme mekin Herran, meidän Jumalamme eteen samanlaisella asenteella, nöyränä ja rukoillen puhdistumista ensin itsellemme ja sitten koko Suomen kansalle. Muurinaukossa-paastopäivänä voimme tutkia itseämme ja paastopäivän loputtua rukoilla yhdessä suorassa rukousohjelmassa maamme puolesta.

Jatketaan rukousmuurin rakentamista yhdessä

Jumala on tiivistämässä rukoilijoiden ja eri rukousliikkeiden yhteyttä Suomessa. Jokaisella on paikansa muurinaukossa: papeilla, päälliköillä, perhekunnilla, kauppiailla, käsityöläisillä – Nehemian kuvauksen mukaan. Pyydetään Jumalalta ohjeita, että yhteydet voisivat rakentua hänen tahtonsa mukaisesti.

Muurinaukossa-paastopäivän suora esirukousohjelma to 17.12. klo 18.30

Paastopäivän rukousohjelmassa rukoilemme kansan, esivallan, maakuntien ja kotien rukousaiheiden puolesta. Odotamme myös Herran puhuvan ja kuuntelemme, mitä hän vastaa rukouksiimme. Lisäksi kannamme Israelin Herran eteen. Studiossa vieraina rukoilevat Aulikki Hartikainen-Piipponen ja Veijo Piiponen sekä vakituiset studioisännät ja -emännät Martti ja Mirja Ojares, Marita Rautio ja Mika ja Mirkka Jantunen.

Joulukuun maakuntaterveiset ja rukousiaheet Kainuusta

Joulukuun Muurinaukossa-paastopäivän esirukousohjelmassa kuulemme maakuntaterveisiä Kainuusta. Kaupungin ja maakunnan edustajat kertovat ajankohtaisia rukousaiheitaan, ja rukoilemme niiden puolesta paikallisten rukoilijoiden johdolla.
Vierailemme jokaisessa esirukousohjelmassa eri maakunnassa ja rukoilemme suorassa lähetyksessä kaikkien rukoilijoiden kanssa kyseisen maakunnan rukousaiheiden puolesta.

Lähetä rukousaiheesi jo ennakkoon

Voit lähettää Muurinaukossa-paastopäivä -ohjelmaan jo etukäteen kotiin, uskoon ja isänmaahan liittyviä rukousaiheita  sähköpostitse osoitteella muurinaukossa@tv7.fi tai soittamalla p. 09 756 2520.

Jos haluat seuraaviin Muurinaukossa-paastopäivän esirukousohjelmiin maakuntalähetyksen omasta maakunnastasi, ota yhteyttä rukouskoordinaattori Marita Rautioon, marita.rautio@tv7.fi,  tai 050 569 7377.

Paasto vahvistaa rukousta

Rukousohjelmaa edeltää vuorokauden pituinen paastopäivä, joka alkaa keskiviikkona 16.12. klo 18.00 ja päättyy torstaina 17.12. klo 18.00.
Raamattu antaa monia rohkaisevia esimerkkejä siitä, kuinka yhteinen paasto toi voiton Israelin kansan suurissa vaikeuksissa. Lue paaston voimasta!

Merkitse muistiin myös vuoden 2021 Muurinaukossa-paastopäivät:
17. – 18.2.
14. – 15.4.
9. – 10.6.
25. – 26.8.
20. – 21.10.
15. – 16.12.