Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen

Levolliset, ihanat joulunpyhät ovat ohi. Vuosi on vaihtunut ja uusi vuosikymmen alkoi. Vietimme joulua Lohjansaaren kodissa hyvin rauhallisesti kahden kesken. Oli hiljaista, tyyntä ja jotenkin erityisen tunnelmallista. Joutsenpariskunta kolmen poikasensa kera lipui järvellä rannan tuntumassa. Katselin niiden kaunista menoa ja mietin, jaksavatko poikaset lentää etelämmäksi, kun järvi alkaa jossain vaiheessa jäätyä. Myös yksinäinen joutsen näytti vielä uiskentelevan vastarannalla. Täällä etelässä ei ole lunta ja järvi on täysin avoinna, niin vesilinnut viipyvät pidempään järvellä.

Hiljaisten pyhien jälkeen oli mukava tavata perhettä ja viettää iloista juhlaa lasten ja lastenlasten kanssa. Elina-tyttären ihana koti oli tänä vuonna valmistettu yhteistä juhlaa varten. Siellä oli Elina järjestänyt hauskaa yhdessäoloa leikkien ja herkkujen kera. Olen valtavan kiitollinen yhteydestä, joka meillä perheenä on keskenämme. Yhteys on tärkeä ja se on tietoisuus turvaverkosta, jonka perheenjäsenet muodostavat. Moni lapsi ja nuori on vailla turvaverkkoa, ja silloin he lähtevät helposti etsimään hyväksyvää porukkaa vääristä paikoista. Lapset eivät kuule hyvää sanomaa Jeesuksesta. Lasten eteen on tuotu internetin ja kännyköiden välityksellä maailman pahuus, vääristynyt seksuaalisuus ja vinoutunut ihmisen identiteetti. Miten lapset ja nuoret käsittelevät näitä asioita? Tämä kaikki minua järkyttää valtavasti ja niin järkyttää monia muitakin. Taistelu on henkivalloissa, joten uskovien tulee rukoilla yksin ja ryhmissä, kodeissa ja seurakunnissa, että maamme lasten ja nuorten elämä tulisi turvalliseksi ja suojatuksi.

Jumala seuraa kaikkea elämää, ja kun pyydämme ohjeita, saamme niitä. On turhaa luulla, että kun en usko Jumalaan, ei Jumalaa ole. Jumala on ja pysyy ja hän hallitsee loppupeleissä kaikkea olemassa olevaa. Omaan elämääni tietoisuus Jumalan kaikkivaltiaasta rakkaudesta ja voimasta luo turvaa ja tarkoitusta. Tiedän, että minut on tarkoituksella maailmaan luotu aivan kuin kaikki muutkin ihmiset. Minulle on Jumalalta suunnitelma ja hän auttaa minua sen toteuttamisessa.

On hienoa elää suhteessa Jumalaan ja lähimmäisiin. ”Jumalan kämmenellä ei pelkää lintunen. Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen. Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on. Jumalan kämmenellä ei kukaan ole turvaton.” Tätä laulua olen laulanut lasten ja aikuisten kanssa monia, monia kertoja. Laulu kertoo, että kaikki mahtuu Jumalan kämmenelle, niin isot kuin pienet, linnut ja koko maailma. Eikä Jumala kippaa ketään kädestään vaan suojaa toisella kädellään, että kaikki jotka tahtovat, pysyvät myös turvassa.

Vuoden vaihduttua katson taaksepäin ja tähyilen eteenpäin. Vähän arkana seison uuden vuoden avatulla ovella. Minua rohkaisee Raamatusta tämä kohta: ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta; Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin minä teen tien korpeen ja virrat erämaahan.” (Jes. 43:18-19.) Saamme kaikki Jumalan lapset uskoa, että Jumala haluaa meidän katsovan eteenpäin ja luottavan hänen johdatukseensa.

Työtehtäväni alkoivat lisääntyä siinä määrin, että siirsin Ristin Tuen toiminnanjohtajan tehtävät henkilöstöpäällikkö Maarit Korhoselle. Keskityn kustannustoiminnan sekä toimituksen johtamiseen. Christina-lehden päätoimittajuus on myös suuresti työllistävä tehtävä sekä TV7:n moninaisista käytännön asioista ja tehtävistä huolehtiminen. Iloitsen, että Maarit otti tehtävän vastaan ja nuorempana jaksaa työskennellä uudella innolla.

Olemme lähdössä loppiaisena Ylistaroon, jossa on TV7-ilta. Samalla on kristillisen keskuksen avajaisjuhla. Martti on kotoisin Ylistarosta, joten sinne on mukavan tuttua mennä. Kotitalo on Viraanmaan syrjässä tyhjillään, eikä mumma enää katsele ikkunassa, milloin tulemme. Herra, auta meitä käyttämään aikamme oikein, että saisimme viisaan sydämen.

”Herra, auta minua muistamaan, että sanat,
jotka ovat ylistäneet sinua, ovat toimivia sanoja!
Ennen kuin vastaan mihinkään ehdotukseen,
haluan aina ensin juosta sinun luoksesi.
Anna henkesi antaa sanoilleni siivet.
Kiitos rakas Taivaallinen Isä.”

Jill Briscoe.

Siunattua alkanutta vuotta 2020!

Mirja