Heikki Hilvo on siirtynyt ikuisuuteen

Kiitos, Heikki, vuosien yhteistyöstä ja rinnalla kulkemisesta! Olit meille rakas, arvokas ihminen, hengellinen isä ja yhteistyökumppani.

Vain kuukausi ennen taivaan kotiin lähtöänsä Heikki oli palvelemassa Muurinaukossa-ohjelmassa ja jakoi ehtoollista. Näiden ohjelmien kuvausten yhteydessä myös Martti Ojares koki läheistä yhteyttä hänen kanssaan. He keskustelivat usein pitkäänkin lavasteissa erilaisista asioista. Heikin siirtyminen taivaankotiin jätti aukon niin Martin kuin monen muunkin hänet kohdanneen sydämeen.

TV7 Ystävälehdessä vuonna 2019 hän kirjoitti, kuinka ”Jeesus on hyvä uutinen jo tässä ajassa. Jeesus on parantajamme ja auttajamme kaikissa elämän kivuissa ja vaikeuksissa. Jeesus on tiemme perille ikuiseen kotiin asti. Hän on NYT!”

 

Hilvon ehtoollishetken Muurinaukossa-ohjelmassa voit katsoa tästä

Martti Ojares haastatteli Heikki Hilvoa helmikuussa 2019. Katso Heikin tarina tästä

Hilvo opetti ystäviensä kanssa Renessanssi-sarjassa yli 50 jakson verran. Voit katsoa sarjaa tästä

Lue Heikki Hilvon oma tarina sekä Matti Mäen todistus Heikin rukouksen voimasta uudesta Isännän pöytä -kirjasta

∗∗∗

Hilvon TV7 Ystävälehden kirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan alta:

Jumalan Sana, yksi Jeesuksen nimistä

Jeesuksella on monta nimeä, kirjoittaa rovasti Heikki Hilvo. Suomen kielessä nimet eivät useinkaan merkitse mitään mutta Raamatun nimet kuvaavat kantajaansa. Jeesus ei ole poikkeus.

Jeesus merkitsee ’Herra pelastaa’. Immanuel on Jumala meidän kanssamme. Jeesus on siis Pelastaja, Vapahtaja, Jumala meidän kanssamme. Ilmestyskirjasta löytyy Jeesukselle hyvin kuvaava nimi Jumalan Sana.

”Hänellä oli yllään vereen kastettu vaippa, ja nimi, jolla Häntä kutsutaan, on Jumalan Sana” (Ilm. 19:13).

Ei ole ollenkaan outo nimi tuo ”Jumalan Sana”. Päin vastoin. Jeesus on nimensä väärti. Hän puhuu Jumalan sanaa ja Hän tekee Jumalan sanaa. Hän on Jumalan Sana! Häntä me kuuntelemme. Hänen paimenen ääntään lampaat seuraavat, koska Hän sekä tuntee ne että näyttää niille tien elämään ja yltäkylläisyyteen. Johannes selkeästi kuvaa tätä Sanaa evankeliuminsa 1. luvussa, joka alkaa sanoilla ”Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala.” Tämä Sana, Jeesus, tuli lihaksi, ihmiseksi. Tämä Sana oli ihmisten keskellä asuva, armoa ja totuutta täynnä oleva Jumalan kirkkauden ilmentymä. Sana totuus voidaan myös kääntää sanaksi todellisuus. Jeesus toi Jumalan valtakunnan todellisuuden maailmaan, ihmisten tietoisuuteen, jopa käsin kosketeltavaksi.

Koko Raamattu upealla tavalla kietoutuu Jeesuksen, Sanan, ympärille. Luomisesta lunastukseen ja lopulta Karitsan hääjuhliin ja ikuiseen elämään asti Jumala puhuu armon ja totuuden sanoja. Raamattu jopa päättyy armon julistukseen. Herramme Jeesuksen armo on silta ajallisen ja ikuisen elämän välillä. Evankeliumit avaavat meille upean maiseman Jumalan sanan vihreille niityille, jotka pursuavat elämää ja kirkkautta. Ja kaikissa evankeliumeissa tulvii tuo armon sana konkreettisissa ihmeissä meitä vastaan. Psalmien tekijä laulaa hienoja ja väkeviä profeetallisia sanoja Jeesuksesta. Esimerkiksi Hyvän Paimenen Psalmi 23: ”Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.” Jeesus itse sanookin olevansa Hyvä Paimen ja lupaa omilleen yltäkylläisen elämän (Joh. 10:10).

Jeesuksen ääni sytyttää liekin

Luepa Raamatun alusta 1. Moos. 1:1-3 ja lopusta Ilm. 22:21. Näet huikean pitkän ja upean armon Sanan sillan luomisesta ikuisuuteen. Vain Jumala, Luoja, kykenee rakentamaan tuollaisen sillan. Ja Hän tekee sen Sanallaan, joka siis on Jeesus. Jeesus-silta on Raamatun punainen historianviiva. Koko Raamattu on meille todistusta Jumalan suunnitelmista pelastaa meidät ja vetää meidät syntiinlankeemuksesta takaisin yhteyteensä. Vanha Testamentti tulvii ennuskuvia ja profetioita Jeesuksesta. Ja harvemmin siteerattu, intiimi Korkea Veisu eli Laulujen laulu kuvaa Vapahtajan ja Hänen seurakuntansa, morsiamensa, läheistä rakkauden suhdetta. Uskovalla on suhde totuuden Sanaan, Jeesukseen. Uskova kantaa sydämellään totuuden Sanaa ja rakastaa sitä, puhuu Sanasta eli Jeesuksesta usein ja lämmöllä.

Kun alamme kuulla Raamatusta Jeesuksen äänen, sydämemme syttyvät liekkiin. Meille käy kuin Emmauksen tien kulkijoille, joille Jeesus ilmestyi ja puhui ylösnousemuksensa jälkeen. Miehet sanoivatkin toisilleen: ”Eikö sydämemme ollut meissä palava, kun Hän puhui meille tiellä ja selitti meille kirjoitukset” (Luuk. 24:32). Jeesus puhuu! Ei Hän ole kipsijeesus, jokin kuvatus taulussa. Ei Hän ole ikoni seinällä tai risti kaulalla. Ikonit ja ristit ovat sanattomia symboleja, jotka muistuttavat Herrastamme. Hän on elävä, puhuva, kommunikoiva Jeesus. Hän puhuu meille erityisesti Sanansa eli Raamatun kautta. Toki Hän puhuu meille myös profetioiden, rukouksen, näkyjen ja opetuksenkin kautta, mutta mikään näistä ei saa olla ristiriidassa kirjoitetun Sanan kautta. Kristillinen kirkko on Sanan kirkko. Eli se elää ja toimii Jumalan sanan varassa ja Jumalan sanan keskiössä on itse Se Sana, Jeesus.

Tämä päivä tulvii sanoja. Maailma on kaiken aikaa äänessä. Emme elä hiljaisuudessa, kuulemme välittömästi, mitä maailman laidallakin tapahtuu. Aikamme tiedonvälitys on kuin salamasotaa: hyvät ja pahat sanat ja uutiset halkovat äänivalleja. Tuntuu, että korvissa suhisee ja mielessämme on jatkuva hälytystila, mitä taas onkaan menossa niin kaukana kuin entistä lähempänä. Emme vain kuule vaan myös näemme: pahuutta, pelkoa, pommeja. Onneksi välillä myös jotain hyvää ja kaunista.

Sana tuo sisäisen levon

Riitasointuisen maailmamme keskellä on välttämätöntä, ei siis pelkästään hyvää, vaan aivan välttämätöntä rauhoittua kuuntelemaan ja kuulemaan Jumalan sanaa, Jeesusta. Hän rauhoittaa, voimaannuttaa ja innostaa jakamaan Jumalan sanan ihmeitä luovaa elämää tähän maailmaan. Kristuksen seurakunnan tehtävä on tuoda Jumalan vanhurskauden valtakunta ihmisiä lähelle, ihan iholle asti, niin että elävä armon ja totuuden Sana pääsee pelastamaan ihmisiä Jumalan ikuiseen valtakuntaan ja myös muuttamaan tätä ajallista maailmaa. Me emme selviä hengellisesti hengissä ilman Sanaa. Tuota Sanaa tarvitsemme myös henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Psalmi 107:20 sanookin: ”Hän lähetti sanansa ja paransi heidät ja pelasti heidät haudasta.” Jeesus-sanassa tuo psalmi toteutuu kirjaimellisesti. Tuo sama sana toimii myös tänä päivänä. Kun luet tätä kirjoitusta, voit omistaa eheytymistä ja parantumista itsellesi, sillä Sanan mukaan Hänen haavainsa kautta me olemme paratut (Jes. 53:5). Tämä on täyttä ja toimivaa ilosanomaa, ilon Sanaa tänään, tässä ja nyt.

Emme koskaan korosta liikaa Jumalan Sanan, Jeesuksen, ajankohtaista merkitystä pyhässä ja arjessa, seurakunnassa, kotona ja missä tahansa me kuljemme. Jeesus, Jumalan Sana, on ikuisesti hyvä uutinen. Ja tuo hyvä uutinen kulkee uskovien mukana. Me kuljetamme Jumalan valtakuntaa ja kirkkautta. Kol. 1:27 puhuu salaisuuden kirkkaudesta, joka on Kristus teissä, kirkkauden toivo. Pakanain keskuudessa uskovat kantavat tätä kirkkautta, Kristusta. Se näkyy ja kuuluu! Se kuuluu elävinä sanoina siinä todistuksessa, jonka me annamme Jeesuksesta ihmisille. Me kuljetamme mukanamme Jumalan valtakuntaa eli hallintavaltaa ja sanoillamme on siinä suuri merkitys. Seurakunta ei ole mykkä, vaan Jeesus on senkin parantanut mykkyydestä eläväksi, puhuvaksi todistajaksi.

Jeesus on hyvä uutinen jo tässä ajassa. Jeesus on parantajamme ja auttajamme kaikissa elämän kivuissa ja vaikeuksissa. Jeesus on tiemme perille ikuiseen kotiin asti. Hän on NYT! Jumala on aina nyt-hetkessä. Hänen nyt-aikansa pituus on ikuisuus. Nyt on pelastuksen ja uudistuksen päivä. Nyt on sinun hetkesi nostaa katse Herran puoleen ja sanoa: tässä olen Herra, sinun omanasi ja sinun käytössäsi Sanan, Jeesuksen, palveluksessa. Pyhän Hengen inspiroima elävä Sana synnyttää aina elämää. Jeesus-sanaa nauttiva sydän ei jää kylmäksi. Kylmä ja pimeä kaamos poistuu ja tilalle tulee kevään valoa ja elämää. Sanan ääressä olet kuin takkatulen ääressä lämmittelemässä. Ja vielä enemmän: sydämeen kylvetty Sana tulee sisäiseksi ”takkatuleksi” elämässäsi. Saat ystävän, elävän Sanan, kulkemaan kanssasi joka päivä. Hän ei jätä pulaan. Se Sana kantaa. Se Sana on tie. Kirkkauden ja Jumalan Henki asukoon yllämme ja tehköön Jumalan Sanan meille eläväksi.