Erilainen uutuus Minne menet, Eurooppa?

Jonathan Hessenin toimittama uudenlainen ajankohtaisohjelma keskittyy Lähi-idän sijasta Eurooppaa ravisteleviin teemoihin. Sarja pohtii Euroopan identiteettiä ja maailmanlaajuista asemaa konservatiivisesta näkökulmasta, kun maanosan kristillisiä arvoja haastetaan hellittämättä. Sarjassa vierailee sotilasjohtoa, poliitikkoja ja diplomaatteja ja siinä käsitellään niin turvallisuusasioita, arvomaailmaa kuin talouttakin. Ohjelma näyttää meille kotimantereestamme näkökulman, jota ei muilta kanavilta löydy.

Minne menet, Eurooppa su 17.10. klo 21.15

Ohjelman aloitus oli teknisesti ja tuotannollisesti haastava. Lavasteiden määrätietoisesta pikapystytyksestä vastasi pääosin lavastuskoordinaattori Sonja Turunen.

”Prosessi alkoi heinäkuussa, kun TV7:n väki oli rauhallisesti lomalla. Kaikki eivät kuitenkaan olleet vain lomalla, sillä sain tuotantopäällikkö Otso Salmiselta puhelun, jossa hän kertoi tapaamisesta Jerusalemin toimituksen päällikkö Jonathan Hessenin kanssa. Jonathan vieraili kesällä Suomessa, ja matkan aikana oli Martti Ojareksen kanssa päätetty aloittaa uusi ohjelmaformaatti. Ensimmäinen kuvauspäivä oli varattu syyskuulle”, Sonja kertoo.

Heti lomalta palatessa alkoi tiivis suunnittelu. Ohjelma veisi yhden kokonaisen studiotilan, joten kanavan muu tuotanto täytyi järjestellä uudestaan.

”Kamerajärjestykset, pöydät ja lavastepiirustukset lähetettiin Israelista elokuun lopulla”, Sonja jatkaa. ”Etsin puusepät ja tekijät, ja kustannuksia laskettiin yhdessä. Studion runko rakennettiin viikossa, ja toinen viikko meni suuren studion pöydän valmistumiseen. Kaikki tehtiin normaalin tuotannon ohessa. Kuvauspäivänä, kun Jonathan tuli luokseni minua kiittelemään, mietin, että ei taida Jonathan tietää, että studiossa valmisteltiin ohjelmaa vielä edellisenä yönä kello kolmeen saakka”, naurahtaa Sonja.

Toimitusjohtaja Martti Ojareksen mukaan uusi ohjelmasarja on äärimäisen tärkeä. ”TV7:n saama profetia on, että kanava menee koko maailmaan. Jonathan on rukouksissaan pitänyt tätä yllä, ja kesällä hän oli saanut sydämelleen Euroopan. Minä puolestani sain rukouksessa sydämelleni Saksan. Keskusteltuamme koimme yhdessä, että ohjelma olisi tarpeellinen”, Martti kertoo. ”Tämä ohjelma erottelee sen, missä Eurooppa menee nyt. Kysymys on Euroopan arvoista, kun niitä katsotaan Jumalan silmälasit päässä. Nämä asiat täytyy nostaa esiin, jotta totuus tulisi valoon. Nyt on Euroopan aika!”