4.12.2021

Jeesus sanoi kaikille: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Luuk 9: 23

Seuratkoon minua!

Vapisen tämän kutsun edessä. Sillä jatkossa Jeesuksen sanoista käy ilmi, että kutsun torjuessani, Häntä hävetessäni, saatan itseni tuhoon. Hän on häpeävä minua, kun Hän kerran tulee kunniassaan.

Suhtautumiseni tähän kutsuun on siten ratkaisevassa asemassa iankaikkisen kohtaloni kannalta.

Kutsu on kuitenkin lyhyt ja selvä. Seuraa Minua!

Jeesus ei pakota. Voin sallia Hänen kulkea ohitseni tai voin kutsua Hänet elämääni. Ja kun lähden seuraamaan Häntä, suostun ottamaan ristini, suostun oman minäni kuolemantuomioon.

Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. (Matt 10: 38)

Ystäväni, haluathan kelvata Jeesukselle! Ota ristisi ja seuraa Häntä! Olet mukana menneitten vuosisatojen ristinkantajien kulkueessa, niiden, jotka seurasivat Ristiinnaulittua, ei johtajina vaan johdettavina.

”Jeesus ei ole vain joku, jota tutkitaan; Hän on joku, joka on kohdattava ja jonka kanssa on elettävä joka päivä. Hän ei ole vain kuva kirjassa, vaikka tuo kirja on suurin maailmassa. Hän on elävä läsnäolo.” (William Barclay)

Jeesuksen seuraaminen on itse asiassa yllättävän helppoa. Otat Hänet mukaan arjen töihin ja ongelmiin, juhlapäivien iloon ja riemuun. Kysyt Hänen neuvoaan, kun on kohdattava hankala lähimmäinen. Katsot vain Hänen esimerkkiään.

Katsot Hänen kärsimystään puolestasi ja saat voimaa kestää omassa ahdingossasi. Ja kaiken tämän voit rukouksessa jakaa Hänen kanssaan.

Ystäväni, olet onniteltava, kun täydestä sydämestäsi voit rukoilla: ”Herra Jeesus, tule sydämeni valtiaaksi! Otan ristini ja seuraan Sinua!”

Teksti: Veli Johannes