31.12.2021

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer 29: 11

Hän, joka tässä puhuu, on Tulevaisuuden Jumala ja Toivon Jumala. Vaikka Hän on siirtänyt uppiniskaisen Juudan kansan Babylonian pakkosiirtolaisuuteen, niin Hänen ajatuksensa eivät ole tuhon, vaan rauhan ajatuksia. Kansalla on tulevaisuuden toivo.

Jumala ilmoittaa vielä suunnitelmiensa päämäärän. He, Juudan kansa, tulevat huutamaan Häntä avukseen ja kääntymään rukouksessa Hänen puoleensa.

Herra sanookin kansalleen: ”Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni.” (Jer 29: 13)

Tämä Herran sana on nyt vuoden vaihtuessa myös meille — sinulle, minulle ja koko Suomen kansalle. Yksi vuosi siirtyy taas historian hämärään suruineen ja murheineen, iloineen ja riemuineen. Mutta mitä ne ovat ikuisuuden näkökulmasta katsottuna?

”Turhuutta ja tuulen tavoittelua”, sanoo Saarnaaja.

Ehkä yhdyt sydämessäsi näihin Saarnaajan kirjan sanoihin (Saarn 1: 14), kun masentuneena katselet itseäsi ja mennyttä vuotta. Näet pettymyksiä, voimattomuutta ja tappioita. Näet sydämesi pahuuden.

Katselet autiomaata, jossa olet. Mutta jos se on Herra, joka on sijoittanut sinut omaan ’pakkosiirtolaisuuteesi’, niin Hänellä on siihen painavat syynsä. Ehkä Hän odottaa, että kääntyisit Hänen puoleensa ja etsisit Häntä! Etsisit koko sydämestäsi! Silloin Hän kuulisi sinua. Silloin Hän kääntäisi kohtalosi.

Sillä Hän haluaa toteuttaa omat suunnitelmansa, jotka Hänellä on sinua varten. Kiitä Häntä niistä! Ja etsi Häntä kaikesta sydämestäsi!

Silloin sinullakin, ystäväni, on tulevaisuuden toivo!

Teksti: Veli Johannes