26.12.2021

Silloin he värväsivät joitakin miehiä sanomaan: ”Olemme kuulleet hänen puhuvan herjaavia sanoja Mooseksesta ja Jumalasta.” Apt 6: 11

Stefanos oli täynnä Hengen voimaa ja ’teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja’. Kuitenkin edessä oli taas yksi pimeyden valtahetkistä. Häntä vastaan värvättiin vääriä todistajia, ja kansaa yllytettiin käymään käsiksi häneen. Hänet vietiin Suuren neuvoston eteen. Siellä Stefanos piti pitkän katsauksen Israelin historiaan, alkaen Abrahamista ja päättyen Jeesukseen.

Neuvoston jäsenistä Luukkaalla on karu kuvaus. He ’olivat pakahtua raivosta ja kiristelivät hampaitaan’. He ’tukkivat korvansa ja ryntäsivät yhtenä miehenä hänen kimppuunsa’, vaikka hänen kasvonsa olivat heistä niin kuin enkelin kasvot (Apt 6: 15)

Stefanos raahattiin ulos kaupungista, ja siellä, ’leirin ulkopuolella’, hänet kivitettiin. Ensimmäinen marttyyri, veritodistaja, siirtyi ajasta ikuisuuteen. Ja näin alkoi tulevien miljoonien veritodistajien ketju, ketju, joka on ulottuva aina ihmiskunnan loppuhetkiin saakka.

Täällä länsimaissa kristittyinä kohtaamme lähinnä vain ivaa ja pilkkaa tai puheittemme vääristelyä. On kuitenkin maita, joissa väärien todistajien puheet kiihottavat väkijoukon jopa tappamaan kristittyjä. Takana on tietysti Saatana, ’valehtelija ja valheen isä’, hän, joka ’on ollut murhaaja alusta asti’. (Joh 8: 44)

Pakistanilaisen Asia Bibin elämä muuttui kesäkuisena päivänä 2009, kun hän työskennellessään pellolla joutui riitaan joidenkin musliminaisten kanssa. Naiset menivät paikallisen imaamin luo ja väittivät Asian pilkanneen Muhammedia. Oikeus langetti hirttotuomion.

Länsimaitten painostuksen vuoksi teloitusta ei pantu toimeen. Hallitus ei myöskään uskaltanut vapauttaa Asiaa ääri-islamistien pelosta. Kaksi miestä murhattiin Asia Bibille osoitetun tuen vuoksi. Kristitty ministeri ammuttiin autoonsa, ja Punjabin islaminuskoisen kuvernöörin ampui hänen oma turvamiehensä. Ja kun turvamies teloitettiin, Pakistanissa syntyi valtavia mellakoita, joissa vaadittiin Asia Bibin teloittamista.

Asia virui vankilassa kuolemaantuomittuna melkein kymmenen vuotta erossa miehestään ja lapsistaan, jotka olivat saaneet turvapaikan Kanadasta. Korkein oikeus totesi hänet syyttömäksi vasta tammikuussa 2019. Asia pääsi vapauteen ja perheensä luo Kanadaan.

Ystäväni, rukoilethan vainottujen kristittyjen veljiesi ja sisariesi puolesta! Kiitäthän, että omassa maassamme ei kristityn tarvitse pelätä henkensä puolesta!

Teksti: Veli Johannes