22.12.2021

Alussa Jumala loi taivaan ja maan. 1 Moos 1: 1

Tänään on talvipäivän seisaus. Yö on vuoden pisin; päivä lyhyin ja pimein. Kaikki on kuollutta ja kylmää. Ja Suomen luonto on vaipunut talvihorrokseen. Mutta samalla luonnonkierrossa onkin uuden alku. Jo huomenna päivä on pidempi ja yö lyhyempi. Pimeys väistyy matkalla kohti kevättä ja kesää. Olemme matkalla kohti valoa. Näin taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaankansi kertoo hänen teoistaan. (Ps 19: 2)

Jumalan ikuinen voima on ollut nähtävissä maailman luomisesta asti. Silloin Hän kutsui ’olemattomat olemaan’. Silloin ’Hän levitti taivaan tyhjyyden päälle ja ripusti maan olemattoman varaan’. (Job 26: 7)

Raamatun ensimmäisessä lauseessa meille ilmoitetaan koko olemassaolomme perusta: Jumala loi. Lyhyesti ja ytimekkäästi! Kaikki voivat sen ymmärtää ja ottaa sen uskossa vastaan. Ja kuitenkin niin käsittämätöntä!

Aikojen saatossa ihmiset ovat yrittäneet keksiä maailman synnylle mitä merkillisempiä teorioita. Kalevalan sotkan munasta aina nykyajan kosmologien matemaattisiin kaavaviidakoihin! Ja näissä nykyajan teorioissa ei Jumalaa suvaita.

Tarkastele ja arvioi näitä teorioita! Silloin mieleesi saattaa nousta Paavalin sanat jumalattomuudesta ja vääryydestä, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa. (Room 1: 18)

Rakas kanssakulkijani, tallentakaamme syvälle sydämeemme Raamatun ensimmäiset sanat:

Alussa Jumala loi taivaan ja maan.

Teksti: Veli Johannes