21.12.2021

Elisa sanoi: ”Tulevana vuonna tähän samaan aikaan sinulla on oma poika sylissäsi.” Nainen vastasi: ”Herrani, Jumalan mies, älä pidä minua pilkkanasi.” 2 Kun 4: 16

Epäuskosta huolimatta nainen kuitenkin sai synnyttää pojan määräaikaan seuraavana vuonna. Pojasta tuli juutalaisen perimätiedon mukaan profeetta Habakuk.

Onko sinulle profetoitu jokin Jumalan lupaus? Vähättelet lupausta etkä jaksa uskoa sen toteutuvan.

Et ole epäuskossasi yksin. Kun Jumala ilmoitti Abrahamille, ”uskon isälle”, että Saara on synnyttävä hänelle pojan, niin hän naurahti. Olihan Saara jo yhdeksänkymmenen ikäinen. Kun Saara kuuli Jumalan lupauksen, hänkin naurahti. Mutta poika syntyi ja sai Jumalan määräyksestä nimen Iisak. Nimi merkitsee ’hän nauraa’ — Jumalan huumorin tajua!

Pappi Sakarias ja hänen vaimonsa Elisabeth olivat jo iäkkäitä. Ja heidän oli vaikea uskoa enkeli Gabrielin ilmoitusta, että heille syntyy poika. Sakariaan suu mykistyi, ja hän kykeni puhumaan vasta, kun luvattu poika, Johannes Kastaja, syntyi.

Rakas Jumalan lapasi, onko sinulle käynyt niin kuin minulle muutaman kerran? Kuulen selvän Jumalan ilmoituksen, mutta epäilen. En ota sitä uskossa vastaan, koska minulla ei ole uskonkuuliaisuutta. Ja ihmettelen, miksi on niin vaikeaa puhua Jeesuksesta, Herrastani. Suuni on mykistetty määräajaksi.

Kun nyt lähestymme Herramme Jeesuksen syntymän muistojuhlaa, voimme katsoa Mariaa ja oppia häneltä uskonkuuliaisuutta. Enkeli Gabriel ilmoitti, että Maria synnyttää pojan ja antaa tälle nimeksi Jeesus. Maria kysyi, miten se on mahdollista, kun hän on koskematon. ”Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.” vastasi Gabriel. Silloin Maria sanoi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.” (Luuk 1: 37,38)

Herra, kun puhut ja asetat sydämelleni profetaalisen Sanasi, auta minua kiittämään ja ottamaan se uskossa vastaan. Anna minun lausua täydestä sydämestäni: minä olen palvelijasi. Tapahtukoon niin kuin sanot!

Teksti: Veli Johannes