19.10.2020

Älä luulottele olevasi viisas; pelkää Herraa ja karta pahaa. Siinä on sinulle lääke, joka pitää koko ruumiisi terveenä. Sananl 3: 7,8

Media on nykyään täynnä hyviä ohjeita, kuinka ylläpidät oman ruumiisi kuntoa ja terveyttä. Tässä sanankohdassa on sinulle tarjolla aivan toisenlainen kunto-ohjelma, kolmiosainen lääkeresepti terveytesi ylläpitämiseksi. Sanat ’koko ruumiisi’ pitää sisällään koko olemuksesi: henkesi, sielusi ja ruumiisi. Kyseessä on fyysisen terveyden ohella niin mielenterveys kuin hengellinenkin terveys.

Ensiksikin sinun ei pidä kuvitella liikoja omasta viisaudestasi. Toiseksi sinun olisi muistettava Herran pelko ja kolmanneksi sinun tulisi karttaa kaikkinaista pahaa, pysyä poissa synnin teiltä.

Langenneen ihmiskunnan jäsenenä sinulla, ystäväni, on taipumus luottaa omaan ”ylivertaiseen” älyysi. Olet viisaudessasi valmis tarjoamaan Luojallesikin ”hyviä” neuvoja, että Hänen tahtonsa muuttuisi ja sinun parempi ratkaisusi toteutuisi.

Neuvomme ovat kuitenkin usein yhtä ”tehokkaita” kuin seuraavassa tilanteessa. Siinä äiti, pukiessaan lastaan lähtökuntoon, tuskailee:

— Miten tuo kello on taaskin ehtinyt noin pitkälle! — Äiti, ostetaan hitaampi kello! oli nerokas ohje. Pääset kyllä ulos luulotellusta viisaudestasi, ja pahan karttamisessakin onnistut. Tienä on oikea Herran pelko. Kysyt: ”Mitä sitten on se oikea Herran pelko?” Pohjimmiltaan se on syvää kunnioitusta Luojaasi kohtaan. Ja kun tunnustat Hänen kaikkivaltiutensa ja tahtonsa, niin karisee ylpeä luottamuksesi omaan viisauteesi!

Silloin sinun on helppo tunnistaa paha ja karttaa sitä! Silloin sielusi ja ruumiisi pysyvät terveinä! Silloin henkesikin varjeltuu opillisilta harhoilta! Yhtä Sinulta pyydän, Herra: Paina sydämeeni syvälle pyhä pelko nimeäsi kohtaan! (Ps 86: 11)

Teksti: Veli Johannes