17.10.2020

Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Ef 6: 18

Meillä ei ole taistelu ihmisiä vastaan, toteaa Paavali, vaan avaruuden ja pimeyden maailman pahoja henkiä vastaan. Siksi hän kehottaakin meitä ottamaan yllemme Jumalan koko taisteluvarustuksen, jotta voisimme pitää puoliamme Paholaisen juonia vastaan.

Totuuden vyö, vanhurskauden haarniska, alttiuden kengät, uskon kilpi, pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan Sana. Tässä meille annetaan kuusi varustetta, jotta pahan päivän tullen pysyisimme taistelussa pystyssä.

Taisteluvarustukseen pukeutumisen jälkeen seuraa kehotus: Tehkää tämä kaikki rukoillen. Jos miekka on lähitaisteluase, niin rukous on mannerten välinen ohjus, ydinkärkenä Jumalan Sana.

Mari, viiden lapsen äiti, käytti joskus jonkin verran alkoholia. Kerran hän kauhistui, kun luuli joutuvansa psykoosiin. Hän ei ollut humalassa, koska ei ollut nauttinut alkoholia kahteen viikkoon. Mutta kotiin ”ilmestyi” kaksi miestä, jotka alkoivat vainota häntä.

Mari oli kauhuissaan, kun näki miesten keltaiset silmät. Hädissään hän alkoi lukea Raamattua. Toinen miehistä kielsi lukemasta. Mari luuli tulevansa hulluksi, kun miehet seurasivat häntä, minne hän menikin.

Mutta sitten ystäväperheen luona uskovien ryhmä siunasi hänet ja rukoili ”Hengen antamin voimin” hänen puolestaan. ”Kutsumattomat vieraat” katosivat eivätkä enää palanneet.

Kiitos Jeesus, että voimme aina kääntyä rukouksessa Sinun puoleesi! Sinun, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. (Matt 28: 18)

Sinun käskystäsi Paholaisen juonet raukeavat!

Teksti: Veli Johannes