16.10.2020

Puhun tämän, kun vielä olen maailmassa, jotta minun iloni täyttäisi heidät. Joh 17: 13

’Minun iloni täyttäisi heidät’.

Ihmeellinen lupaus: Jeesuksen, Jumalan Pojan, oma ilo täyttäisi opetuslapset! Ja vielä ihmeellisempää, että se toteutuu Jeesuksen puheen, Hänen sanojensa, kautta!

Jeesus ei enää vaella ihmisenä ihmisten joukossa. Et voi kuulla Hänen puhuvan niin kuin opetuslapset kuulivat. Mutta Hän puhuu tänäkin päivänä meille, jos vain haluamme kuunnella. Hän puhuu sanojensa kautta, jotka on talletettu Raamattuun.

Kuuntele Jeesuksen sanoja: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.” (Joh 15: 11)

Meidän ilomme on aina vajaata ellei meillä ole Jeesuksen antamaa iloa sydämessämme. Ja tämä ilo tulee Hänen sanojensa kautta.

Saatat katsella, ehkä vähän halveksienkin, maailman murjomaa kanssakulkijaasi. Elämä ei ole kohdellut häntä silkkihansikkain. Nyt, syrjään vetäytyneenä, hän näyttää viettävän ilotonta elämää. Mutta on kuitenkin hyvä muistaa runoilija Unto Kupiaisen sanat: ”Soppeen tuijottavallakin voi olla ulappa sydämessä.”

Tämä ulappa aukeaa sydämeesi, kun luet Raamatun Sanaa. Sieltä löydät aarteita, taivaallisia aarteita, joita et tästä maailmasta löydä. Murheellisena mutta aina iloisena voit Paavalin tavoin todeta: ”Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä.” (2 Kor 4: 16)

Mutta ennen kaikkea Pyhä Henki kirkastaa meille Raamatun Sanan kautta Jeesuksen sovitustyön.

Ja Hänen ilonsa täyttää meidät.

Soppeen tuijottavankin sydän avartuu kiittämään!

Teksti: Veli Johannes